základní část, 2. kolo
17.08.2008 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Dundee United - Celtic FC 1:1

Francisco Sandaza se stal hrdinou Dundee United, ovšem fanoušci Celticu jeho jméno slyší od dnešního dne neradi. Právě 23letý Španěl obral svým gólem v 79. minutě Celtic o body, zápas skončil remízou 1:1.

Dundee United šlo do zápasu jako outsider, který v prvním ligovém kole podlehl nováčkovi z Hamiltonu. Manažer Craig Levein udělal oproti zmiňovanému zápasu dvě změny, Darren Dods a Shaun Dillon nenastoupili a byli nahrazeni Garrym Kennethem a Mihaelem Kovačevičem. Obrana Dundee United první šanci favoritů zlikvidovala, centr Nakamury byl odražen. Obhájcům ligového prvenství hráči Dundee moc nedovolili a v defenzivě byli bezchybní.

Hráči Dundee se nebáli ani útočit a nebezpečnou střelu vyslal na Boruce Robertson, polský gólman ale míč vytěsnil. Grainger o několik minut později vyzkoušel Boruce z dálky, míč ale v bráně neskončil. Aiden McGeady zkusil zajistit Celticu vedení, ale brankář Zaluska balón odrazil mimo hřiště. Do vedení se Celtic dostal až pět minut po startu druhé půle. Nakamura našel volného Hartleyho, jehož střela z okraje pokutového území zapadla do brány, 1:0. Domácí mohli z dalšího útoku vyrovnat, ovšem rozhodčí faul na O'Donovana v pokutovém území neodpískal.

Nakamura zkusil zdvojnásobit vedení Celticu, Zaluska byl připraven a dalekonosnou ránu lapil do rukavic. Ještě blíže gólu byl Vennegoor of Hesselink, ale brankář na poslední chvíli jeho střelu vykopl. Celtic už viděl výhru, ale Dundee United neočekávaně udeřil. Nízký centr Conwaye našel Sandazu a španělský střelec překonal doposud bezchybného Boruce. Celtic přišel o vítězství, Dundee uhrálo remízu 1:1.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bodovat je povinost. Nejlépe 3 body. Tip na góly Jan v. of Heselink, Mcgeady, Caldwell. 3-1. Go bhoys go!

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledek Dundee s Celticem mě vcelku překvapil! Čekal jsem výhru Celticu, ale Dundee si taky zaslouží nějaký ten bodík navíc. Minulý týden jsem si byl prohlédnout stadion Dundee United. Je to velmi útulný stánek. Kdyby chtěl někdo vidět fotečky, tak ať napíše. E-mail: jiri.vojkovsky@seznam.cz. Fotky ze Celtic Parku můžu zaslat taky Na Rangers Glasgow se jdu vypravit v září.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele