základní část, 27. kolo
28.02.2009 16:00 CET
7 : 0
(2:0)

Reportáž

Celtic FC - St. Mirren FC 7:0

Velké představení dnes předvedl v Parkheadu domácí Celtic, který rozstřílel St. Mirren vysoko 7:0. Největší hvězdou zápasu se stal japonský záložník Shunsuke Nakamura, který si připsal hattrick.

Manažer domácího celku Gordon Strachan po dlouhé době postavil do základní sestavy záložníky Aidena McGeadyho a Marca Crosase. Na lavičku náhradníku usedli Georgios Samaras a Glenn Loovens.

První náznak šance přišel v šesté minutě ze strany Celticu, když si Jan Venegoor of Hesselink naskakoval na centr Andrease Hinkela, brankář Smith byl však u balonu dříve než holandský útočník a pohodlně míč skryl do svých rukavic.

Skóre se poprvé měnilo už v šestnácté minutě, když kapitán domácích Stephen McManus našel dlouhým pasem volného Shunsuke Nakamuru a japonský záložník prostřelil bezmocného Smitha.

Ve 28. minutě stáhl obránce St. Mirrenu Jack Ross v pokutovém území k zemi Scotta McDonalda a rozhodčí nařídil pokutový kop. Za faul na australského útočníka vyfasoval Ross červenou kartu a musel předčasně do sprch. K penaltě se postavil Jan Venegoor of Hesselink a selhal, stav tak zůstal nezměněn.

V pětatřicáté minutě byl v hlavní roli opět Japonec Nakamura, který zpracoval přihrávku od Hinkela, poté pokračoval dál v běhu s míčem a z dvaceti metrů napálil balon přesně k tyči a zvýšil na 2:0.

Ve druhé půli se s góly doslova roztrhl pytel, v 51. minutě se výstavně trefil španělský záložník Marc Crosas, letní posila z Barcelony napřáhla z třiceti metrů a brankář Smith byl bez šance.

O čtyři minuty později musel St. Mirren lovit míč z brány znovu, když si po přihrávce Darrena O'Dea v koncovce poradil Scott Brown. A za další tři minuty svítila u Celticu na světelné tabuli už pětka, když si postavil Shunsuke Nakamura míč k přímému kopu z pětadvaceti metrů a parádní ránou vystřelil hattrick.

Gólové hody neusávaly, v 67. minutě přišel další přesný zásah domácího týmu, když Crosas vybídl do šance Scotta Browna a ten si připsal svůj druhý gól v zápase. Čtvrt hodiny před koncem střetnutí uzavřel "divoký" účet utkání Potter, jenž si po centru Hinkela vstřelil vlastní gól.

Celtic dal zapomenout na střeleckou nemohoucnost, která ho provázela předešlé zápasy, a St. Mirren nemilosrdně rozstřílel. V tabulce ale stále zůstává druhý za vedoucími Rangers, kteří si poradili na New Douglas Parku.

Autor: Petr Páral / celticfc.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele