základní část, 13. kolo
12.11.2008 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Celtic FC - Kilmarnock FC 3:0

Celtic opět ukázal, že je v současnosti nejlepším klubem ve Skotsku, když porazil Kilmarnock 3:0. O dvě branky domácích se postaral mladíček Cillian Sheridan, třetí zásah přidal Japonec Nakamura.

Manažer Celticu Gordon Strachan udělal oproti poslednímu ligovému utkání dvě změny, místo Barryho Robsona poslal na kraj zálohy uzdraveného Shunsuke Nakamuru a Paula Hartleyho nahradil ve středu hřiště Massimo Donati.

Už ve třetí minutě kopal domácí tým po faulu na McDonalda přímý kop, Nakamura ale brankáře Combeho nepřekonal. O šest minut později předvedli domácí nádhernou akci, po které ale Shaun Maloney pálil vedle. Na druhé straně neuspěl při hlavičkovém pokusu Simmonds.

V osmnácté minutě strhl Celtic vedení na svou stranu, když si po dlouhém pasu Browna vyměnili balon Scott McDonald s Cillianem Sheridanem a druhý jmenovaný střelou k tyči překonal hostujícího gólmana. Po půlhodině hry pálil těsně vedle z přímého kopu Maloney. Poté mířil vedle hostující Taouil.

Na začátku druhého dějství vyslal Caldwell na steč McDonalda, Australan ale na Combeho nevyzrál. K dalšímu střeleckému pokusu se propracoval Maloney, i tentokrát byl ale hostující brankář úspěšnější. Pak pálil Shunsuke Nakamura z přímého kopu nad.

Čtvrthodiny před koncem se síť Combeho brány rozvlnila podruhé. Po rohovém kopu Maloneyho nejdříve vychytal gólman Killie Donatiho, na dorážku Sheridana už byl ale krátký. Irský útočník tak zajistil dvěma brankami tři body pro tým Gordona Stratchana. Zkázu Kilmarnocku pak ještě dokončil Shunsuke Nakamura, který se prosadil šest minut před koncem po přihrávce Browna.

Celtic tímto vítězstvím odskočil na první příčce konkurenčním Rangers, kteří dnes s Motherwellem pouze remizovali.

Autor: Petr Páral / celticfc.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele