základní část, 23. kolo
24.01.2009 16:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Celtic FC - Hibernian FC 3:1

Po prohře s Aberdeenem tentokrát Celtic žádné překvapení nepřipustil a v Parkheadu s přehledem zvítězil nad Hibernianem 3:1. Dvěma góly se v domácím dresu blýskl Scott McDonald.

První branka zápasu padla už ve třetí minutě, když se po rohovém kopu Shunsuke Nakamury dostal k hlavičce Jan Venegoor of Hesselink, jenž se objevil v základní sestavě místo Georgia Samarase. Holandský útočník však brankáře Szamotulskiho překonat nedokázal, nicméně balon se odrazil k Australanovi Scottu McDonaldovi, který s pomocí teče hostujícího Stevensona propasíroval míč do brány.

Běžela teprve devátá minuta střetnutí, když Celtic své skoré zdvojnásobil. Vše opět začalo u japonského "špílmachra" Nakamury, který se znovu postavil k rozehrání rohu a nádherným balonem našel v pokutovém území kapitána Stephena McManuse, který zvýšil na 2:0 pro zelenobílé.

Střelecké hody v úvodu utkání ale tímto přesným zásahem ještě neskončily, v 17. minutě Hibernian stáhl skóre na rozdíl jediné branky, když po skvěle zahraném přímém kopu Dereka Riordana předskočil v hlavičkovém souboji McManuse Rob Jones a důraznou hlavičkou překonal Boruce.

Poslední slovo zápasu ale měli domácí. Čtvrt hodiny před koncem zápasu se k míči dostal Scott Brown, jenž adresoval přihrávku Scottu McDonaldovi a loňský nejlepší střelec skotské ligy zachoval v koncovce chladnou hlavu a zvýšil opět na rozdíl dvou branek. Poté štěstí zkoušel ještě hostující Denes Rosa, ale z pětatřiceti metrů Boruce neprostřelil.

Jelikož Rangers na Pittodrie Stadium pouze remízovali, odskočil Celtic od svých rivalů v tabulce na rozdíl čtyř bodů. Hibernian je šestý.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele