základní část, 10. kolo
25.10.2008 16:00 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

Celtic FC - Hibernian FC 4:2

Celtic zvládl utkání proti Hibernianu, když edinburghský tým porazil 4:2. Gólově se za domácí mužstvo prosadili Stephen McManus, Cillian Sheridan, Glenn Loovens a Scott Brown.

Do první šance zápasu se dostal domácí Celtic, když Shaun Maloney našel v první minutě před bránou hostí Scotta McDonalda, který ale pálil nad. O chvíli později se na druhé straně hřiště objevil před brankářem Borucem bývalý hráč Hoops Derek Riordan, polský brankáře ze souboje s útočníkem Hibs vyšel však úspěšně. V devatenácté minutě pro změnu vychytal Yves Ma-Kalambay Scotta Browna.

Poprvé se skoré měnilo ve 32. minutě. Shunsuke Nakamura nacentroval míč z rohového kopu přímo na kapitána Celticu Stephena McManuse, jenž se z malého vápna nemýlil. O čtyři minuty později domácí tým své skóre zdvojnásobil, když se prosadil Cillian Sheridan, který po přihrávce McDonalda vstřelil svůj první gól za Celtic.

Do poločasu se ale ještě podařilo Hibernianu snížit na rozdíl jediné branky, když se po střele Stevena Fletchera doputoval míč až ke Colinu Nishovi, který hlavou překonal Boruce. Hibs dřeli dál a výsledkem byl v padesáté minutě vyrovnávací gól, když si útočné duo hostí vyměnilo pozice z první gólové akce, Nish poslal na Fletchera dlouhý balon a ten byl v koncovce neomylný.

Pokud si chtěl ale Celtic udržet vedoucí pozici, musel dnes bezpodmínečně zvítězit, v úvodu druhého dějství se na hřišti objevil obránce Glenn Loovens, jenž byl autorem třetí branky domácích. Maloneyho centr našel právě letní posilu z Cardiffu, která poslala domácí opět do vedení. Tečku za dnešním atraktivním duelem udělal osm minut před koncem Scott Brown, který rozvlnil síť po nádherném centru Aidena McGeadyho.

Celtic stále drží tříbodový odstup od Rangers, ti však mají zápas k dobru. Hibernian se dělí s městskými rivaly z Hearts o pátou příčkou skotské nejvyšší soutěže.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele