základní část, 31. kolo
04.04.2009 16:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Celtic FC - Hamilton Academical 4:0

Celtic potvrdil roli jasného favorita a na svém stadionu rozdrtil Hamilton 4:0. Po dlouhé době se do střelecké listiny zapsal Georgios Samaras, který se dnes trefil hned dvakrát.

V útoku Celticu dostal přednost Georgios Samaras před Janem Venegoorem of Hesselinkem. Řecký kanonýr chtěl konečně ukončit dlouhý střelecký půst. Mezi třemi tyčemi Hamiltonu se kvůli trestu neobjevil český brankář Tomáš Černý, nýbrž náhradník Sean Murdoch.

Celtic se do utkání vrhl velmi aktivně a hned z první vážnější příležitosti se mu povedlo skórovat. V páté minutě prošel obranou hostí Georgios Samaras a tváří v tvář brankáři Murdochovi zanechal chladnou hlavu, když parádní obloučkem poslal favorita do vedení.

O šest minut později zkoušel Scott McDonald štěstí z velké vzdálenosti, Australanovu ránu z 25 metrů ale hostující gólman vyrazil na roh. O chvíli později mířil po přihrávce Nakamury těsně vedle Aiden McGeady.

Ve 23. minutě domácí celek své vedení zdvojnásobil, když v akci byla opět japonsko-irská dvojice. Shunsuke Nakamura obelstil bránícího McArthura a chytrou přihrávkou našel nabíhajícího Aidena McGeadyho. Irský záložník přesnou střelou k tyči překonal Murdocha.

Dvě minuty před přestávkou chtěl brankový rozdíl navýšit McDonald, po chybě defenzivy Accies ale pálil mimo bránu.

Pět minut po pauze se do velké šance probojoval opět australský kanonýr McDonald, jenž po přihrávce Samarase vyslal na Murdocha nepříjemný projektil. Střela ale k hostujícímu brankáři ani nedoputovala, na malém vápně ji zablokoval obránce McLaughlin.

Dnes měl zřejmě vělký den bývalý hráč Manchesteru City Georgios Samaras, který v 66. minutě zvyšoval už na 3:0, když fantastickou střelou vymetl horní růžek Murdochovy svatyně.

Deset minut před koncem utkání byl po faulu McArthura na McCourta nařízen přímý volný kop, ke kterému se postavil střídající japonský záložník Koki Mizuno. Z 25 metrů ale bránu přestřelil.

Velkolepý koncert Celticu pokračoval v 83. minutě, když po skvělé práci pravého beka Andrease Hinkela rozvlnil síť brány Hamiltonu Jan Venegoor of Hesselink, který na hrací ploše nahradil střelce dvou branek Samarase. Poté se už nic důležitého na hrací ploše neudálo a Celtic tak získal tři body za jasné vítězství.

Tým Gordona Strachana si upevnil vedoucí postavení ve skotské Premier League. Hamilton zůstává osmý.

Autor: Petr Páral / celticfc.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

PERFEKT

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele