základní část, 8. kolo
04.10.2008 16:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Celtic FC - Hamilton Academical 4:0

Celtic se minimálně do neděle vrátil do čela skotské Premier League. Na domácím hřišti si totiž s přehledem poradil s Hamiltonem, když zvítězil vysoko 4:0.

Další gól si do své bohaté sbírky přidal řecký kanonýr Georgios Samaras, dále přesně mířili Shunsuke Nakamura, Scott McDonald a Aiden McGeady. V základní sestavě Hoops se objevil na levém křídle Barry Robson, Samaras zůstal sedět pouze na lavičce. Hned v první minutě si ale Jan Venegoor of Hesselink poranil tříslo a řecký "dlouhán" tak musel na hrací plochu.

V první vážnější příležitosti zápasu se ocitl právě Samaras, jenž si naběhl k zadní tyči na centr Robsona, brankář Hamiltonu Tomáš Černý však proti bývalému hráči Manchesteru City zasáhl úspěšně. O šest minut později už ale musel český gólman lovit míč ze sítě, když McGeady centrem našel volného Nakamuru a ten ze šesti metrů propálil Černého. Osm minut před odchodem do šaten se skóre měnilo podruhé, když se balon přes McDonalda a Nakamuru dostal až ke Georgiu Samarasovi, který z osmnácti metrů zvýšil na 2:0.

Třetí branku přidal čtvrthodiny před koncem zápasu nejlepší střelec loňského ročníku skotské ligy Scott McDonald, kterému se z úrovně penalty podařilo dopravit míč do sítě. O chvíli později mohl Hamilton trochu zmírnit už tak tvrdou porážku, když za faul Caldwella na Jamese McCarthyho nařídil rozhodčí pokutový kop, ke kterému se postavil sám postižený, brankář Boruc ale jeho střelu lapil. Definitivní tečku za zápasem udělal rychlík Aiden McGeady, který po centru Maloneyho propálil tři bránící hráče i Černého na brankové čáře.

Celtic se tedy minimálně do zítra, kdy svůj zápas odehrají i Rangers, posunul do čela tabulky, Hamilton se propadl na osmé místo.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele