základní část, 29. kolo
08.04.2009 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Celtic FC - Falkirk FC 4:0

Rozjetý Celtic nezastavil ani poslední Falkirk, který z Parkheadu odjíždí s debaklem 0:4. Domácí tým se ujal vedení zásluhou Garryho Caldwella, skóre pak navyšovali Jan Venegoor of Hesselink, Aiden McGeady a Darren O’Dea.

Manažer Falkirku před utkáním sliboval od svého mužstva útočný fotbal a před ofenzivního záložníka Patricka Cregga postavil do útoku Michaela Higdona, který se brzy po úvodním hvizdu propracoval do zakončení, nebezpečnou ránou z osmnácti metrů ale Artura Boruce nezaskočil.

O chvíli později na druhé straně hřiště zakončoval Georgios Samaras, jenž vyslal na Daniho Malla střelu z dvanácti metrů. Hostující brankář se ale nachytat nenechal.

V šestnácté minutě však musel řecký kanonýr odkulhat z hřiště, když si po střetu se Stevenem Pressleym zřejmě přivodil zranění. Manažer Hoops Gordon Strachan teď může doufat, že bude Samaras brzy fit. Bývalého hráče Manchester City nahradil na hrací ploše Jan Venegoor of Hesselink. O čtyři minuty později musel předčasně do šaten i bývalý obránce Celticu Pressley, jenž ze střetu se Samarasem také nevyvázl bez škrábance.

Ve 29. minutě poprvé rozjásal domácí fanoušky Garry Caldwell, který se po přímém kopu Nakamury dostal po Scottu McDonaldovi k míči a propálil Daniho Malla.

Před přestávkou musel být Scott Brown šťastný, když viděl po zákroku na Scobbieho pouze žlutou kartu. Podobný pocit zažil o pár sekund později i Kevin McBride, jenž též obdržel pouze žlutý kartónek.

V 62. minutě Dani Mallo špatně odhadl centr Nakamury, na který si naběhl Jan Venegoor of Hesselink a po důrazném zakončení na přední tyči zdvojnásobil vedení Celticu.

Třináct minut před koncem střetnutí vstřelil třetí branku Aiden McGeady. Irský záložník zakončoval z velké blízkosti, Mallo byl tak bez šance. V nastaveném čase zpečetil utkání obránce Darren O’Dea, který ze čtyř metrů upravil výsledek na konečných 4:0.

Situace na čele tabulky zůstala neměnná, Celtic ani Rangers nezaváhali. Stále tak můžeme čekat napínavý souboj o ligový titul. Falkirk zůstal přilepený na dnu tabulky.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Perfektní kucí jen tak d ááál

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele