základní část, 3. kolo
23.08.2008 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Celtic FC - Falkirk FC 3:0

Celtic v domácím zápase proti nepříjemnému soupeři z Falkirku podal skvělý bojovný výkon a odčinili ztrátu bodů z minulého ligového kola.

Hostující Falkirk podal na půdě Celticu sympatický výkon, ale na bezchybně hrající domácí obranu nedokázal gólově vyzrát. Falkirk zkoušel domácí obranu překvapit dlouhými pasy za obranu, které nebyly úspěšné. Ve vzdušných soubojích jasně kralovali domácí zadáci. Kombinační hrou se Falkirk nedokázal dostat do vyložené šance a z toho pramenily pouze střely ze střední vzdálenosti, které skvěle chytající gólman Boruc po celý zápas s přehledem chytal. Celtic těžil především z křídelní hry a posílal spousty nebezpečných centrů do šestnáctky. Celtic začal aktivněji a už po pár vteřinách hry se do zakončení cpal Hesselink. Ani hosté do Celtic Parku nepřijeli pouze bráni a několika nebezpečnýma střelama prověřili pozornost Boruce.

Ve 28. minutě na čele domácího trenéra přibyla nejedna vráska, protože zatím výborně hrajícího útočníka Heselinka museli odnést po tvrdém zákroku hostující obránce ze hřiště na nosítkách. Na hrací plochu se proto dostala staronová posila Maloney. První gól přišel v 34. minutě po precizně zahrané standardní situaci Nakamury a přesném zásahu domácího kapitána McManuse. Další tvrdou ránu domácí Falkirku uštědřili v 44. minutě po krásné individuální akce Maloneyho, který milimetrově našel mezi bezmocnými beky Falkirku forvarda Samarase, který ve stylu velkých hráčů obešel i gólmana hostí Olejnika a míč uklidil do prázdné branky.

Celtic druhý poločas začal uvolněněji a hosté se snažili gólově prosadit a ještě vykřesat jiskru bodové naděje, ale nepodařílo se jim dostat na dostřel domácí branky. Hra se v druhém poločase odehrávala především ve středu hřiště a lehce rezignující hostující hráči přenechali tempo hry domácím hráčům. Další gólový průlom obstaral domácí dlouhovlasý útočník Samaras, který si nádherně vyměnil na jeden dotek balón s Maloneym a po drobné chybě gólmana Olejnika rozvlnil síť po třetí. Závěr zápasu byl jasně v roli favorita, který ovládl hru na hřišti. Poslední velkou šanci v 86. minutě spálil velmi aktivní Maloney, který pro branku soupeře představoval stálou hrozbu.

Autor: Miroslav Peřina

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele