základní část, 21. kolo
03.01.2009 16:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Celtic FC - Dundee United 2:2

Překvapivý výsledek se zrodil na Celtic Parku, kde domácí borci pouze remizovali s Dundee United 2:2. Za Hoops se dvakrát prosadil nejlepší střelec týmu Georgios Samaras, za hosty Dixon a Feeney.

Shunsuke Nakamura, který minulý týdne scházel kvůli zranění v derby, dnes na kraji zálohy nastoupil místo Mizuna. Mark Wilson nahradil zraněného Andrease Hinkela.

První šance zápasu přišla v deváté minutě ze strany Celticu, když Stephen McManus našel volného Scotta McDonalda, jemuž ještě pročistil cestu Scott Brown, australský útočník ale mířil z dvaceti metrů vedle.

O tři minuty později se fanoušci Hoops už mohli radovat se vstřelené branky, když skvělou práci odvedl Scott Brown a předložil balon Georgiu Samarasovi, jenž z osmnácti metrů nedal brankáři Zaluskovi žádnou šanci.

Po necelé půlhodině hry mohl být Brown strůjcem dalšího gólu, tentokrát však po jeho přihrávce pálil Barry Robson vedle. Do konce první půle se už žádná nebezpečná šance nezrodila, a tak mohli jít hráči Celticu do šaten spokojeni.

Navíc v 58. minutě bylo v táboře zelenobílých ještě veseleji, když Nakamurův přímý kop usměrnil do brány z pěti metrů hlavou opět řecký kanonýr Samaras. O dvě minuty později se však United povedlo snížit, když byl po faulu McManuse na Gomise nařízen přímý kop, ze kterého se parádně trefil Dixon.

V sedmasedmdesáté minutě se hostujícímu týmu povedlo dokonce vyrovnat, když Daly vyhrál klíčový hlavičkový souboj s McManusem a prodloužil tak balon na Feeneyho, jenž propálil Artura Boruce.

Celtic se pak ještě pokoušel o závěrečný tlak, ze kterého nakonec nic nebylo, spíše mohl být rád, že se na druhé straně hřiště nedostal po přihrávce Flooda k míči včas Feeney a neposlal Dundee do vedení.

Celtic navýšil v tabulce skotské ligy náskok na Rangers na osm bodů, svěřenci Waltera Smithe však svůj zápas hrají až zítra, kdy náskok zelenobílých mohou stáhnout.

Autor: Petr Páral / celticfc.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To je škoda těch bodů, ale už při tom útoku jak Robson udělal chybu a nějaký útočník Dundee běžel sám na Boruce a McManus to krásně vyčapal, tak už tam to vypadalo, že se něco bude dít. Akorát jsem to neviděl úplně dokonce/škoda/

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele