základní část, 1. kolo
09.08.2008 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Aberdeen FC - Inverness Caledonian 0:2

Inverness se postaral na stadionu Aberdeenu o velké vítězství, poprvé v historii totiž dokázal svého soka na jeho hřišti porazit. Góly se o to přičinili Andrew Barrowman a Roy McBain.

Aberdeen šel do zápasu s přáním neutrpět po 17 zápasech s Invernessem porážku a už od prvních minut měli domácí velké šance. Mark Kerr se dostal k míči a poslal nebezpečnou přihrávku, na kterou ovšem nikdo z domácích hráčů nedosáhl. Inverness ale začal s nátlakem a nebezpečný byl nový útočník hostů, Andrew Barrowman. Obrovskou šanci měli hráči Invernessu po chybě gólmana Langfielda, McBainovu střelu ale dokázali obránci Aberdeenu odrazit. Ve 20. minutě se hostitelé málem ujali vedení, po rohovém kopu Smithe dostal míč Severin, jehož střelu ale zblokoval mimo bránu McBain.

Další velkou šanci měl Jeffrey De Visscher, jehož nebezpečný výstřel musel vyrážet Fraser. Průlomový okamžik přišel ve 27. minutě. Imrie uvolnil Tokelyho a jeho centr doplachtil až v Barrowmanovi, který poslal hosty do vedení 1:0. Aberdeen se pokusil srovnat, Mulgrewův volný kop ale zablokoval Imrie.

Do druhé půle poslal kouč Aberdeenu Mackieho a ihned se dostavila jeho šance, z hranice pokutového území ale Mackie nemířil přesně. Aberdeen se jen velmi těžce dostával k ohrožení brány Invernessu, jenž předváděl velmi dobrý výkon. Zvýšit vedení mohl ještě Imrie, mířil ale nad bránu. Aberdeen se stále snažil o vyrovnání a myslel tak jen na útok. Imrie poté dostal balón a chytrou přihrávkou našel zkušeného McBaina, který ve svém třístém startu za klub zvýšil na konečných 2:0 pro Inverness.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele