základní část, 29. kolo
14.03.2009 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Aberdeen FC - Hamilton Academical 1:0

Aberdeen se zvedá a zaznamenal svoji první ligovou výhru od ledna, když dokázal porazit 1:0 Hamilton. Jedinou a tedy i vítěznou branku zápasu vstřelil po 28. minutách hry Chris Maguire.

Aberdeenu se sice od ledna nedařilo podle představ, přesto od října v domácím zápase neprohrál a sérii si tak prodloužil. V 11. minutě zahrával rohový kop Mulgrew a míč se snášel do branky, ovšem na poslední chvíli zasáhl gólman Černý.

Ve 28. minutě už byl ale Černý krátký na střelu Maguirea z okraje pokutového území a domácí tým šel do vedení 1:0. O pár minut později se ke střele dostal Aluko, tentokrát ale Černý míč za svá záda nepustil. Vyrovnání měl na kopačce McGowan, jeho rána ovšem branku minula. Šanci měl i Thomas, Severin však stačil zasáhnout a míč zablokoval.

Špatné hřiště fotbalu na kráse nepřidalo, Aberdeen se přesto málem dočkal druhé branky, když se Smith pokusil překvapit Černého, který míč ale nakonec chytil. Maguire byl ještě blíže gólu, mířil ale vedle. O několik minut později se dostal Maguire do další příležitosti, ovšem tentokrát Černý zasáhl. Zápas skončil vítězstvím Aberdeenu 1:0.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele