základní část, 5. kolo
13.09.2008 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Aberdeen FC - Hamilton Academical 1:2

Hamilton znovu dokázal, že se skotskou nejvyšší soutěží nebude mít žádný problém, když na Pittodrie Stadium porazil Aberdeen 2:1. Vítězství hostům zajistili svými trefami David Graham a James McCarthy.

Aberdeen šel do utkání s jasným cílem, vyhrát a když se už v sedmé dostali Dons do vedení, vypadalo to s týmem Jimmyho Calderwooda velmi dobře. Scott Severin nacentroval míč na nabíhajícího Simona Mensinga, jenž akci posunul ještě k Garymu McDonaldovi, který navzdory dobrému zúžení úhlu brankářem Hamiltonu Černým rozvlnil síť.

Accis potom zpřesnili hru, ale jejich převaha uprostřed hřiště k žádné šanci nevedla. Naopak to byli opět domácí, kdo zahrozil, v osmadvacáté minutě jen těsně minul bránu z přímého kopu Charlie Mulgrew. Jedenáct minut před přestávkou se už ale Hamiltonu vstřelit gól podařilo. Centr Jamese McCarthyho, který domácí obrana nezachytila, se dostal až k Davidu Grahamovi, jenž ránou z voleje ze čtrnácti metrů propálil brankáře Jamieho Langfielda.

Druhá a poslední rána ze strany Hamiltonu přišla v 58. minutě. Brian Easton našel mladíčka Jamese McCarthyho a ten dostal balon za Langfielda.

Hamilton se po dnešním vítězství posunul v tabulce směrem nahoru, nyní okupuje velice pěknou čtvrtou pozici. Aberdeen je se sedmi body osmý.

Autor: Petr Páral / football.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele