základní část, 18. kolo
13.12.2008 16:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Aberdeen FC - Falkirk FC 2:1

Tři body si z domácího utkání odnesli hráči Aberdeenu, kteří porazili 2:1 Falkirk. Do dvoubrankového vedení dostal domácí mužstvo Lee Miller, minutu před koncem pouze korigoval výsledek Steve Lovell.

Aberdeen se mohl do vedení dostat už v páté minutě, když si centr Millera téměř srazil do vlastní brány obránce Falkirku Darren Barr, brankář Olejnik byl však pozorný a tento nechtěný pokus vyrazil na roh.

Po čtvrthodině hry přišel v pokutovém území Falkirku faul, když Aafjes nedovoleně stáhl k zemi Garyho McDonalda, rozhodčí tak nařídil proti Bairns pokutový kop, ke kterému se postavil útočník Lee Miller a nezaváhal - 1:0.

Tři minuty před koncem prvního dějství Aberdeen své vedení dokonce zdvojnásobil, když centr Maguirea zužitkoval Lee Miller a připsal si svou druhou branku v zápase. Těsně před odchodem do kabin si domácí útočník mohl připsat hattrick, v další šanci ovšem mířil nad bránu.

V úvodu druhé půle se Falkirk dostal do velkého tlaku, ze kterého resultovala příležitost Darrena Barra, hostující kapitán ale namířil svou hlavičku příliš vysoko. Čestné branky se Bairns dočkali minutu před koncem, když se trefil Steve Lovell. Bývalý hráč Aberdeenu prostřelil Langfielda chytrou střelou do dolního rohu brány. Vyrovnat už ale Falkirk nestihl.

Falkirk se kvůli dnešní porážce propadl na devátou příčku a horní polovina tabulky se mu začíná vzdalovat. Aberdeen zůstává šestý.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele