základní část, 22. kolo
05.01.2008 16:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

St. Mirren FC - Hibernian Edinburgh 2:1

St. Mirren si dnes připsal velice důležité tři body v boji o záchranu ve skotské nejvyšší soutěži. Černobílí porazili doma Hibernian 2:1. Domácí tým poslali do dvoubrankového vedení Ian Maxwell a Gary Mason. Za hosty těsně před koncem snížil Mickael Antoine-Curier.

Ve čtvrté minutě poslal Ian Maxwell centr směrem k bráně, který nečekaně skončil za zády překvapeného brankáře Yvese Makaba-Makalambyho a domácí tak vedli 1:0. Po půlhodině hrací doby měl příležitost skóre zdvojnásobit domácí Brady, jeho střela z pětadvaceti metrů skončila však těsně nad. Hibs vypadali velmi zoufale a nebyli schopni hrát jejich obvyklou hru. Největší šance hostí přišla z kopaček Mickaela Antoine-Curiera, jehož střela z velké dálky mířila nad břevno. Dvě minuty před koncem prvního poločasu se do útoku vrhli opět Saints. Po dobré práci Stewarta Keana se prosadil Gary Mason a zdvojnásobil vedení domácích.

Prozatímní manažer Hibernianu Tommy Craig o poločasové přestávce stáhl Claytona Donaldsona a dal první šanci v sezoně mladíčkovi Damonu Grayovi. V úvodu druhé pětačtyřicetiminutovky byla hra hostů o hodně přímočařejší a Gray poslal přihrávku Antoine-Curierovi, tomu však v útoku chyběla podpora spoluhráčů a šance vyzněla do ztracena. Potom střelu domácího Billyho Mehmeta lapil Makaba-Makalambay. Když už se blížil konec utkání, hostům se podařilo snížit, ale na vyrovnávací gól už nebyl čas. V 89. minutě se do zakončení dostal Antoine-Curier a snížil na konečných 2:1 z pohledu domácích.

Po této výhře se St. Mirren posunuli z předposlední příčky na desáté místo a na poslední Gretnu už mají náskok dvanácti bodů.

Autor: Petr Páral / football.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

St. Mirren musí zabojovat. Hibernian má ale vyšší ambice, tak tip 0:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře St. Mirren !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele