základní část, 30. kolo
15.03.2008 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

St. Mirren FC - Heart of Midlothian 1:1

Až v posledních minutách hry si hráči Hearts zajistili alespoň bod za remízu 1:1. St. Mirren své fanoušky mile překvapil, v 59. minutě se dokonce dostal do vedení gólem Hamiltona, sen o výhře nad těžkým soupeřem se nakonec rozplynul až v 87. minutě vyrovnáním Mikoliunase.

Hosté nastoupili bez tria zraněných hráčů, Laryea Kingstona, Christiana Nadeho a Ibrahima Talla. Do hry od začátku nastoupil devatenáctiletý hrot Jamie Mole a byl to jeho debutový zápas za první tým Hearts. Naopak domácí nastoupili v plné síle. Hra byla zpočátku na obou stranách spíše defenzivní, ani jeden tým se příliš nepouštěl do útočení. První střela na bránu letěla v 6. minutě, Palazuelosovu střelu si pohlídal gólman Smith. Po dvanácti minutách přišla šance na druhé straně, Maxwell se po nízkém rohu dostal k míči a ihned vystřelil, Berra včas stačil míč zablokovat. Domácí se dožadovali penalty za Berrovu ruku, volání ale nebylo vyslyšeno a hrálo se dál. Ve 27. minutě se poprvé střídalo na straně St. Mirrenu, zraněného Pottera nahradil veterán Millen. Domácí Dorman zkusil překvapit Bankse, dalekonosná rána ale letěla vysoko. St. Mirren měl převahu, nedokázal ji ale zúročit ve větší šanci, hosté totiž dobře bránili.

V první větší šanci druhé půle se ocitl útočník Hearts Calum Elliot, jeho halfvolej ovšem mířil mimo bránu. O chvíli později se po Palazuelosově přihrávce dostal do další šance Elliot, i tentokrát mířil nepřesně. St. Mirren trestal v 59. minutě. Dargo chytře přihrál Hamiltonovi, který zkusil proti Banksovi tvrdou ránu. Banks se míče ještě dotkl, střela byla ale velmi tvrdá, než aby se dala chytit. St. Mirren byl v 68. minutě blízko zdvojnásobení vedení, Dorman se ale netrefil. St. Mirren svého soupeře tlačil, v 81. minutě byl blízko pojištění vedení Dargo, ani on nemířil přesně. Tři minuty zbývaly do konce regulérního hracího času, St. Mirren ale vedení neudržel. Špatný odkop bránícího hráče potrestal dokonalou střelou z okraje vápna Mikoliunas. Smith neměl žádnou šanci. Poslední šanci zápasu měl náhradník St. Mirrenu Billy Mehmet, ani on nedokázal zajistil výhru. Utkání tak skončilo remízou 1:1.

Autor: Vít Sedlák / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Přeju to domácím, tak se snad něco povede. Hearts jsou nevyzpytatelní, takže pozor. Tip 1:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele