základní část, 15. kolo
01.12.2007 16:00 CET
1 : 5
(0:3)

Reportáž

St. Mirren FC - Falkirk FC 1:5

Falkirk ukončil své dlouhé čekání na druhé venkovní vítězství v této sezoně. Na pudě St. Mirrenu zvítězil přesvědčivě 5:1. Největší zásluhu na takto vysokém vítězství měl hráč hostí Pedro Moutinho, který se do domácí branky trefil dvakrát.

První dva góly padly už v prvních patnácti minutách zápasu. Jako první se trefil v páté minutě již zmiňovaný Moutinho. Portugalský hráč vtrhl do vápna a z hranice penalty nedal brankářovi Chrisu Smithovi šanci. O devět minut později se prosadil Steve Thomson, který vystřelil z hranice vápna a zdvojnásobil vedení Falkirku. A kdyby se povedlo lépe zakončit Craigu Higdonovi, mohli hosté vést po úvodní čtvrthodině už 3:0. Nicméně, Falkirk se kýženého třetího gólu dočkal ještě před přestávkou. Ve 41. minutě trefil Pedro Moutinho z hafl-voleje horní roh branky a fanoušci hostujícího týmu mohli jásat potřetí.

St. Mirren vykřesal jiskřičku naděje pět minut po přestávce. Centr Birchalla našel Mehmeta a ten střelou k tyči snížil na 3:1. Na začátku poslední desetiminutovky však Graham Barrett po centru Moutinha pokořil domácí defenzivu počtvrté. A domácí fanoušci už věděli, že na toto odpoledne nebudou vzpomínat v dobrém. Ale to ještě nebylo vše. Definitivní tečku za zápasem udělal Carl Finnigan, který svým gólem upravil na konečných 5:1.

Falkirk tímto vítězstvím předskočil v tabulce svého dnešního soupeře a nyní se nachází na desáté pozici.

Autor: Petr Páral / football.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Favoritem zápasu jsou domácí. Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Po Dundee Utd. druhé velké překvapení, hl. výší skóre.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele