o udržení, 35. kolo
26.04.2008 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

St. Mirren FC - Falkirk FC 1:0

Ze střetnutí na St. Mirren Parku vyšel vítězně domácí tým, který porazil Falkirk 1:0. Hrdinou zápasu se stal Andy Dorman, jenž vsítil branku v poslední desetiminutovce.

Hned od začátku utkání dominovali na hřišti hosté z Falkirku, do první příležitosti se dostal Michael Higdon, ale brankář St. Mirrenu Mark Howard byl pozorný a jeho střelu chytl. Pak zkoušeli štěstí domácí hráči, když se do míče z dalekonosných pokusů opřeli postupně Ryan McCay a Billy Mehmet, ani jedna rána však gólem neskončila. Při další akci ukázal hostující Scott Arfield, proč byl nominován na cenu Mladý hráč roku, když svůj čtyřiceti metrový běh zakončil střelou těsně nad břevno. Bezprostředně před přestávkou se Jim Hamilton ocitl v největší šanci domácího mužstva. Jeho rána však jen lízla horní část břevna.

V druhé půli se dostali do šance hráči Falkirku Finnigan a Riera, ani jeden z nich však nedokázal hosty poslat do vedení. Tak, jak v průběhu celého zápasu Falkirk svého soupeře výrazně přehrával, mu v poslední čtvrthodině hry došly síly. Nejdříve byl v 75. minutě po faulu na Andyho Dormana vyločen Arnau Riera a osm minut před koncem hosté dokonce inkasovali. Na domácí bránu vyslal nechytatelnou střelu z voleje právě Dorman a zajistil St. Mirrenu nečekané vítězství 1:0.

Falkirku se po dnešním dnu sedmá pozice ještě vzdálila, jelikož Hearts zvítězili a vytvořili si na mužstvo Johna Hughese už pětibodový náskok.

Autor: Petr Páral / football.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Věřím, že St. Mirren naplno zabodují ! Tip 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele