základní část, 27. kolo
24.02.2008 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

St. Mirren FC - Celtic FC 0:1

Celtic si sice odváží z Love Street všechny tři body, ale domácí St. Mirren porazil pouze 1:0. Vítězství zajistil hostům těsně před koncem Japonec Shunsuke Nakamura.

Hned od začátku se Celtic tlačil do předu, z čehož rezultovaly dva rohové kopy. Ani jeden však gólem neskončil. Poté, co St. Mirren ustál počáteční tlak hostů, se do koncovky dostali Will Haining a Andy Dorman. Střely obou hráčů však mířili vedle. Defenziva domácích dobře zvládala hrozby, které mířily z kopaček Celticu, a tak brankář Howard byl téměř bez práce. Až Aiden McGeady mohl přidělat domácímu gólmanovi trochu starostí, ale jeho střela po protiútoku hostí mířila vysoko nad bránu. Irský záložník měl přitom mnoho času a prostoru, takže zakončení mohl provést daleko precizněji. Nicméně žádné velké příležitosti ke skórování se v první půli neobjevily.

Po devíti minutách druhého dějství protáhl McGeady povedenou střelou Howarda, ten jeho pokus vyrazil na roh. Poté zabránil gólu po střele Zantena hostující brankář Artur Boruc. Hřiště pak musel kvůli zranění opustit kapitán The Bhoys Stephen McManus. Jeho místo v sestavě zaujal Darren O’Dea. V padesáté páté minutě mohl rozvlnit síť Georgios Samaras. Řecký útočník ve službách Celticu však těsně minul tyč Howardovy brány. O pět minut později musel vytáhnout Artur Boruc zákrok proti prudké ráně nejlepšího střelce domácích Billyho Mehmeta. Manžer Celticu prokázal čich na dobrá střídání, když v 64. minutě poslal na hřiště místo Barryho Robsona japonského záloníka Shunsuke Nakamuru. Byl to právě bývalý hráč Regginy Calcio, jenž tři minuty před konečným hvizdem "poslal" tři body do Glasgow. Rozhodčí odpískal faul Garymu Masonovi na hranici pokutového území a Nakamura dokázal, že v zahrávání přímých kopů patří k nejlepším na světě. Jeho povedený pokus skončil za zády brankáře Howarda.

Celtic drží krok s Rangers, na které i po tomto víkendu ztrácí stále čtyři body. St. Mirren od pádu na předposlední místo dělí už pouhý bod, jelikož Kilmarnock, jenž se nachází nyní na jedenácté pozici, dnes porazil Aberdeen.

Autor: Petr Páral / football.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nakonec měli Celtic namále, St.Mirren se drželi statečně !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele