základní část, 25. kolo
09.02.2008 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Motherwell FC - Kilmarnock FC 1:0

Domácí Motherwell zvítězil ve 25. kole skotské ligy nad Kilmarnockem těsně 1:0. Tři body pro svěřence Marka McGheeho zajistil až v nastaveném čase David Clarkson.

V úvodních deseti minutách se do šance dostaly oba týmy. Nejdřív zahrozil domácí Steven McGarry, který mířil vedle. Potom se do koncovky dostal na druhé straně hřiště David Lilley, jenž po rohu Paula Di Giacoma halvičkoval též mimo. O minutu později se na bránu řítil domácí Clarkson, ale ve vápně ho stáhl k zemi Lilley a rozhodčí nařídil pokutový kop. Hráč Kilmarnocku za tento faul vyfasoval žulou kartu. K míči se postavil Ross McCormack, o kterého se nyní zajímá anglický Wigan. Útočník však neunesl tíhu okamžiku a svůj pokus poslal vedle bárny.

Ve druhém dějství se v šanci ocitl po kombinaci s Clarksonem Ross McCormack. Jeho rána z dálky si ale cíl nenašla. Kilmarnock musel od 72. minuty zápas dohrávat v deseti, jelikož Lilley po faulu na McCormacka uviděl druhou žlutou kartu a byl předčasně poslán pod sprchy. Potom se domácí tým na chvíli usadil kolem vápna Kilmarnocku, ale nepodařilo se mu míč propasírovat za záda hostujícího brankáře Combeho. Když už to vypadalo, že se oba soupeři rozejdou smírně, David Clarkson v nastaveném čase zužitkoval centr Simona Lappina a hlavičkou z osmi metrů překonal brankáře Kilmarnocku a zajistil na poslední chvíli pro domácí všechny tři body.

Motherwell udělal další důležitý krok na cestě za Pohárem UEFA. Na třetí Dundee United ztrácí nyní už jenom bod a má ještě tři zápasy k dobru.

Autor: Petr Páral / football.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 1:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele