základní část, 32. kolo
29.03.2008 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Motherwell FC - Hibernian FC 1:0

Utkání mezi Motherwellem a Hibernianem rozhodla jediná branka. Už ve třetí minutě se za domácí trefil Clarkson a rozhodl tak o výhře Motherwellu v poměru 1:0.

Motherwell se díky výhře 1:0 stal vážným kandidátem pro místo v evropských pohárech. Hned v první minutě měli domácí velkou šanci, Porterovu střelu ale zablokoval Canning. Přesto se už ve třetí minutě domácí radovali z branky. Quinn dlouhou přihrávkou našel Clarksona, který střelou do pravého dolního rohu McNeilovi brány zajistil Motherwellu vedení 1:0. Na druhé straně neprostřelil gólmana Smithe Nish a Zemmamův následný rohový kop gólman chytil do rukavic. Potom ovšem znovu vládli na hřišti domácí, Malcolmova střela mířila těsně vedle. Ve 25. minutě měli hosté velkou příležitost, Zemmama zahrával trestný kop, k míči se dostal Shiels, ani on ale nemířil přesně. Na druhé straně se netrefil ani jeden z dvojice Clarkson, Porter a týmy tak šly do šaten s výsledkem 1:0.

Hibs vyběhli do druhé půle s jednou změnou, Johna Rankina nahradil Abdessalam Benjelloun a hosté tak hráli na tři útočníky. Ani tato změna ale nepomáhala ke vstřelení branky, Benjellounovu střelu vyrazil Smith. Motherwell mohl své vedení zdvojnásobit, Clarkson přenechal míč Fitzpatrickovi, jeho střela byla však příliš slabá. Na druhé straně mířil hlavou mimo bránu Zemmama. Do brány se netrefil ani Ian Murray, jehož dalekonosná rána mířila vysoko nad. V posledních minutách hry Hibs svého soupeře tlačili ze všech sil, Zemmama zahrával rohový kop, Jones si vyskočil nejvýše, jeho střelu ale zablokovala hradba těl uvnitř pokutového území. Motherwell po výhře 1:0 nad Hibernianem získává tři body.

Autor: Vít Sedlák / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 2:2.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele