o titul, 36. kolo
03.05.2008 13:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Motherwell FC - Celtic FC 1:2

Velice důležité vítězství dnes zaznamenali hráči Celticu na Fir Parku, kde místní Motherwell porazili po napínavé bitvě 2:1. Domácí sice poslal do vedení Chris Porter, ale Scott McDonald a Georgios Samaras zajistili svými góly zelenobílým všechny body.

V základní sestavě Hoops se nakonec neobjevil Stephen McManus, místo něj se do středové obranné formace vedle Garryho Caldwella postavil guinejský obr Bobo Balde. Roli kapitána převzal útočník Jan Venegoor of Hesselink.

Hráči obou týmu se v začátku utkání do šancí příliš nedostávali, pouze v páté minutě zahrozil domácí Fitzpatrick, který po centru Darrena Smithe hlavičkoval vedle. Další příležitost přišla v minutě devatenácté na druhé straně hřiště, když po spolupráci Aidena McGeadyho a Scotta McDonalda vypálil mimo bránu Andreas Hinkel. Čtvrthodiny před přestávkou se po přímém kopu Nakamury dostal k odraženému míči McDonald, jehož rána z ostrého úhlu byla zablokovaná. Poté velkou příležitost ke skórování promarnil hráč Motherwellu Fitzpatrick, jenž po přihrávce Smithe pálil přímo do rukavic brankáře Boruce.

Druhé dějství otevřela rána Davida Clarksona. Boruc byl ale pozorný a pokus domácího útočníka bez problému lapil. První branka zápasu přišla v šedesáté minutě a to z kopaček Motherwellu. Centrovaný balon našel na malém vápně Chrise Portera, jenž předskočil Baldeho a hlavičkou dostal míč za záda polského brankáře.

Domácí se však z vedení neradovali příliš dlouho, jelikož už za další dvě minuty vstřelil svůj třicátý soutěžní gól v sezoně australský kanonýr Scott McDonald. Bývalý hráč Motherwellu si naskočil na centr Nakamury a z bezprostřední blízkosti nedal Danielsovi žádnou šanci.

V šedesáté páté minutě stáhl manažer Strachan ze hřiště Shunsukeho Nakamuru a Jana Venegoora of Hesselinka. Místo nich poslal do boje Scotta Browna a Georgiose Samarase. A byl to právě řecký útočník, který hru výrazně oživil. Hra se potom přelévala z jedné strany na druhou, oba týmy chtěly zvítězit.

V 79. minutě přišel rozhodující okamžik utkání. Celtic vybojoval po přímém kopu Barryho Robsona a následném hlavičkovém souboji Boba Baldeho s domácím obráncem sporný rohový kop. Byl to vůbec první roh hostů v zápase, který rozehrál Robson. Defenzíva Motherwellu při této standardní situaci výrazně zaspala a nechala v malém vápně volného Samarase, jenž hlavičkou bez problémů zasunul míč do brány.

V posledních minutách zápasu vyvinul Motherwell na hostující obranu veliký tlak, vybojoval dva rohové kopy, z kterých však branka nepadla a Celtic si dokráčel už pro páté vítězství v řadě.

Tým Gordona Strachana důležitou "Motherwellskou misi" zvládl a stále může snít o obhajobě mistrovského titulu.

Autor: Petr Páral / celticfc.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Celtic musí. Tip 0:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele