základní část, 17. kolo
15.12.2007 16:00 CET
3 : 3
(1:1)

Reportáž

Kilmarnock FC - Gretna FC 3:3

Utkání v Ragby Parku bylo od začátku velmi vyrovnané a Kilmarnock i Gretna si nakonec připsaly bod za remízu. V první půli se oba týmy trefily jedenkrát, ve druhé potom shodně přidaly po dvou brankách a na konci zápasu tak na světelné tabuli svítila remíza 3:3.

Diváci mohli jít po zápase domů spokojeni, viděli velké množství šancí a šest branek. Ta první padla již v 5. minutě. Gretna vstoupila do zápasu lépe a zajistila si rychlé vedení. Henry Makinwa našel volného Gavina Skeltona, který nízkým výstřelem překonal brankáře Combeho. Kilmarnock měl velké problémy s obranou řadou, do zápasu mohli vyběhnout jen tři vhodní obránci. Tim Clancy byl ještě před zápasem poslán s chřipkou domů. Naopak Gretna měla zpět důležitého útočníka Kennyho Deuchara. Kilmarnock měl zpočátku utkání také šanci skórovat, na Hamillovu křížnou přihrávku ale nedosáhl Wales ani Fernandez. Po 14 odehraných minutách měli domácí další velkou šanci na srovnání, po Walesově průchodu ale Nish nedokázal prostřelit brankáře. O chvíli později Fleming skvěle vyrazil Fernandezův pokus a vzápětí na druhé straně mířil Deuchar jen do tyče. Gretna tak nedokázala své vedení zvýšit a ve 27. minutě přišel trest. Na centr Garryho Locka si naběhl Daniele Invincibile a přesnou trefou vyrovnal na 1:1. Kilmarnock si mohl do přestávky dokonce zajistit vedení, po Hamillově centru nedokázal Wales zblízka trefit branku.

Do druhého poločasu vstoupili znovu lépe hosté. V 51. minutě po srážce obránce Kilmarnocku O'Learyho s hráčem Gretny Makinwou, byl odpískán pokutový kop. Penalty se ujal Daniel Grainger a přesnou střelou vrátil Gretně vedení. Toho si ale neužila dlouho. Už o dvě minut později bylo znovu srovnáno. Po centru Hamilla selhala obrana a nikým nekrytý Fernandez vyrovnal na 2:2. Přestřelka ale pokračovala. V 57. minutě využil Horwood zaváhání domácí obrany a střelou k pravé tyči překonal Comba. Gretna se tak znovu dostala do vedení, které udržela do 73. minuty. Náhradník Gibson dostal krátký centr od Nishe a vyrovnal na konečných 3:3.

Autor: Vít Sedlák / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Klimarnock si doma vylepší bilanci. Gretna je venku absolutně neškodná a ukazuje se, že rychlý postup přes několik soutěží až do Premier League není ideální, protože zatím výrazně zaostávají. Tip 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Gretna se tedy vzepjala, to se jí nepovede každý den, nastřílet venku hned 3 góly.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele