základní část, 27. kolo
24.02.2008 16:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Kilmarnock FC - Aberdeen FC 3:1

Velice důležité tři body na cestě za záchranou získal dnes Kilmarnock v zápase na domácí půdě proti Aberdeenu. Tříbrankové vedení zajistili domácím Bryson, jenž skóroval dvakrát, a Frazer Wright, který se prosadil jednou. Poté už pouze korigoval výsledek tři minuty před koncem vlastním gólem brankář Combe.

V začátku měl sice tlak domácí tým, ale jako první do větší šance se dostal Aberdeen. Steve Lovell našel přihrávkou Darrena Mackieho, ten však nemířil přesně. Po zmatku v obraně Dons se do šance dostal Danny Invincibile, kterému nacentroval balón Jamie Hamill. Australský hráč vystřelil z osmnácti metrů vedle. Jak střílet góly ukázal svému spoluhráči ve čtrnácté minutě Craig Bryson. Po kombinaci Jamieho Hamilla a Allana Johnstona doputoval míč k Brysonovi, který střelou z voleje překonal hostujícího brankáře Soutara. Druhého gólu se dočkali domácí fanoušci čtyři minutě před přestávkou. Brankář Aberdeenu vyrazil střelu Jamieho Hamilla, Bryson však vrátil míč do vápna přímo na Frazera Wrighta, který hlavou překonal Dereka Soutara.

Čtvrt hodiny před koncem utkání to bylo už 3:0, když centr Invincibileho zužitkoval ze šesti metrů Craig Bryson a vsítil svůj druhý gól v zápase. Pak z dálky zahrozil hostující Foster, jeho ránu však brankář Combe kryl. I přes pohodlné vedení domácích byl Kilmarnock stále aktivnějším mužstvem, z čehož plynula šance Invincibileho, který ale poslal míč z patnácti metrů vedle brány. Nakonec se Aberdeen dočkal čestného úspěchu. Po centru de Visschera si brankář Combe, jenž byl pod tlakem Mackieho, srazil míč do vlastí branky.

Kilmarnock se tímto vítězstvím přiblížil k desátému St. Mirrenu na pouhý bod. Aberdeen prohrál popáté za sebou a začíná ztrácet kontakt se středem ligové tabulky.

Autor: Petr Páral / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Aberdeen se nám nějak moc propadá !!! Byť je to bodově vyrovnané, až 9.místo není hodné jeho jménu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele