základní část, 16. kolo
08.12.2007 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Inverness Caledonian Thistle - Hibernian Edinburgh 2:0

Inverness si v dnešním utkání pohodlně došel pro vítězství nad Hibernianem. Domácí vstřelili vedoucí gól těsně před poločasem, kdy se trefil Niculae. V 78. minutě si Niculae připsal druhý gól a stanovil tak výsledek zápasu na 2:0.

První šanci zápasu si připsal v deváté minutě hráč Hibernianu Donaldson, jeho střelu ale zblokoval před svým gólmanem Ian Black. Následný rohový kop k bližší tyči ale lapil do svých rukavic brankář Fraser. Další příležitost hostů se zrodila až ve 20. minutě, Moraisovu střelu přes pokutové území domácích ale nikdo netečoval. Na druhé straně měl po přihrávce McBaina velkou příležitost Russell Duncan, trestuhodně ale svou šanci zahodil a mířil daleko mimo bránu. Ve 25. minutě mohl zajistit vedení Hibs útočník Fletcher, Fraser ale míč vyrazil. O pár sekund později mohl z protiútoku skórovat John Rankin, Ma-Kalambay ale míč vyrazil na roh. Poté se musel gólman Hibs znovu protáhnout po přízemní střele Niculaeho. Ve 42. minutě se diváci konečně dočkali gólu. Rankin skvěle přihrál do běhu Niculaemu, rumunský útočník přeloboval brankáře a vstřelil svoji první branku v dresu Invernessu.

V 55. minutě měl šanci vyrovnat Donaldson, střela z jeho pravačky ale mířila vedle. Chvíli poté zkusil zdálky překvapit gólmana Ma-Kalambaye Rankin, to se mu povedlo, ale střela skončila jen na tyči. O vyrovnání se následně pokusil Brian Kerr, jeho přízemní střela ale Frasera neohrozila. V 71. minutě měl po rychlém protiútoku Invernessu šanci Black, střela ale mířila nad bránu. V 78. minutě přišel druhý gól utkání. Do obrovské šance se dostal Niculae, jeho první střelu ještě dokázal odrazit Hobbs, napodruhé už se ale nemýlil a střelou do prázdné brány zpečetil Niculae výsledek zápasu na 2:0. Hibernian stále bojoval, branku se mu ale už vstřelit nepodařilo.

Autor: Vít Sedlák / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rozdíl je 10 bodů ve prospěch Hibernian, zkusím tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Týmům z Edinburghu tenhle víkend ale vůbec nevyšel.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele