základní část, 22. kolo
05.01.2008 16:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Inverness Caledonian Thistle - Gretna FC 3:0

Inverness na svém stadionu nezaváhal a Gretnu porazil jednoznačně 3:0. Dvakrát skóroval Marius Niculae a jednou se z penalty prosadil John Rankin.

Po průměrné první půlhodině se začaly dít věci. Ve 34. minutě se Caley dostali do vedení. Russell Duncan se vydal na útočný výlet, přihrál Mariovi Niculaemu, jenž se moc dlouho nerozmýšlel a z pětadvaceti metrů napálil míč přímo do rohu Gaigovi brány – 1:0. O šest minut později domácí svůj gólový účet zdvojnásobili. Ross Tokely nasměroval parádní centr na Niculaeho, který byl v pokutovém území poslán k zemi hráčem hostujícího týmu Chrisem Innesem a rozhodčí nařídil penaltu. Gretenští sice protestovali, ale sudí Dougie MacDonald své rozhodnutí už nezměnil. Tváří v tvář brankáři Gaigovi se postavil John Rankin a zvýšil na 2:0 pro Inverness. Na třetí branku nemuseli fanoušci domácích čekat příliš dlouho. Dvě minuty před koncem prvního dějství našel centrem Don Cowie ve vápně neobsazeného Tokelyho, který ještě posunul balon na Niculaeho a rumunský útočník svým druhým zásahem poslal Inverness už do tříbrankového vedení.

Po přestávce zkoušel štěstí z pětadvaceti metrů Russell Duncan, ale je ránu hostující brankář Gaig chytl. Velmi blízko gólu byl i domácí hráč David Proctor, ale jeho pokus mířil na bránu.

Gretna po čtyřech vydařených utkáních podala opět špatný výkon a ještě více se přišpendlila na dnu tabulky. Na předposlední Hearts of Midlothian ztrácí už jedenáct bodů.

Autor: Petr Páral / football.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Popravdě, body bych docela přál Gretně, ale asi bych chtěl moc. Tip 2:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele