základní část, 30. kolo
15.03.2008 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Inverness Caledonian - Falkirk FC 0:1

V sobotu dokázal Falkirk dobýt Caledonian Stadium, když porazil domácí Inverness brankou Billyho Clarka těsně 1:0.

Jako první zahrozili hosté, když v osmé minutě z hranice velkého vápna vypálil Carl Finnigan. Oránce Invernessu Grant Munro však jeho střelu zablokoval na roh. O sedm minut později byl Finnigan opět velice blízko gólu. Jeho pokus po rohovém kopu Pedra Moutinha ale zastavila noha domácího brankáře Michaela Frasera. Ve 36. minutě zaútočil také domácí tým. Střela z kopačky Maria Niculaeho šla však mimo bránu.

Hra domácích se zlepšila ve druhé půli a v 64. minutě byl blízko první branky zápasu opět Niculae, k němuž se míč dostal přes Dona Cowieho a Roye McBaina. Ránu rumunskému útočníka ale zneškodnil brankář Falkirku Robert Olejnik. Díky nepozorné obraně hostí se ocitl po centru Iana Blacka v zakončení domácí Bayne, ten však svou možnost zahodil a míč poslal metr vedle tyče. O tři minuty později opět úřadoval hostující tým, když střídající veterán Russell Latapy vyslal střelu, která byla zablokována Munrem. Nicméně gólu se fanoušci na Caledonian Stadium přece jenom dočkali. Čtyři minuty před koncem střetnutí propálil domácího brankáře ze šesti metrů Billy Clark a bylo rozhodnuto.

Falkirk díky dnešnímu vítězství stále hájí šestou pozici. Inverness zůstává devátý.

Autor: Petr Páral / football.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele