základní část, 21. kolo
12.03.2008 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Hibernian FC - Motherwell FC 1:0

Ve velmi napínavém utkání si nakonec pro tři body do tabulky dokráčel domácí Hibernian. Jediný gól zápasu vstřelil v 52. minutě Nish. Motherwell tak odjíždí domů s prázdnou.

Motherwell byl zpočátku utkání aktivnějším mužstvem, první zajímavá šance se ale zrodila na druhé straně. Gólman Motherwellu Graeme Smith skvěle zasáhl proti střele Zemmamy. Na druhé straně zkusil štěstí David Clarkson, Ma-Kalambay byl připravený. První poločas jinak nebyl příliš záživný a oba týmy se snažily nedostat první branku. Ve 42. minutě musel Mixu Paatelainen poprvé střídat, zraněného Briana Kerra na hřišti nahradil Ross Chisholm. Až na dva neškodné pokusy Stevena Fletchera se do konce prvního poločasu nic nestalo.

Do druhé půle vyběhly oba celky ve stejném složení, v jakém dokončily poločas první. V 52. minutě dostal míč Colin Nish, jenž zmeškal minulý zápas, tentokrát si to ale perfektně vynahradil. Vyzrál na tři obránce a přesnou střelou zajistil svému týmu vedení 1:0. Motherwell se snažil vyrovnat, pro bránu Hibs byl ale nebezpečný pouze pokus McCormacka. Proto v 58. minutě odchází ze hřiště McGarry a nahradil ho Lappin. Ani tahle změna nepomohla a Motherwell se dál trápil. Přesto jednu šanci ještě dostal, v 80. minutě uviděl za protesty druhou žlutou kartu hráč Hibs Ian Murray a Motherwell tak měl o jednoho hráče na hřišti navíc. Skvělý Ma-Kalambay přesto nedal hostům šanci a nevyzrál na něj ani náhradník Bob Malcolm. Hibs si tak zajistili důležité vítězství a tři body do tabulky.

Autor: Vít Sedlák / goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele