o titul, 38. kolo
22.05.2008 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Hibernian FC - Motherwell FC 0:2

Hibernianu se domácí zápas proti Motherwellu nevydařil. Hosté se ujali vedení už ve 4. minutě gólem Lappina a v 50. minutě hry ještě zvýšil na konečných 2:0 pro Motherwell z penalty Murphy.

Motherwell má již zajištěné místo v Poháru UEFA, na jeho výkonu to ale nebylo znát, už od úvodních minut hosté vládli hřišti. Guillaume Beuzelin fauloval Stephena Hughese a byl odpískán přímý kop. K míči se postavil Simon Lappin a nechytatelnou střelou ho poslal za záda gólmana McNeila, 0:1. Domácí se po gólu probudili a Nish s Fletcherem prověřili připravenost brankáře hostí. Ve 29. minutě našel O'Brien volného Fletchera, střelec Hibs ale tentokrát mířil mimo. Mark McGhee musel střídat, ze hřiště odešel zraněný Hammell a nahradil ho Darren Smith, který svým gólem proti Aberdeenu zajistil místo v Poháru UEFA.

Do druhé půle vyběhl Jamie Murphy a jeho příchod byl užitečný. V 50. minutě nastala v obraně domácích velká chyba, záložník Jones se nedohodl s McNeilem a k míči se dostal McCormack, kterého musel prvně jmenovaný srazit k zemi. Rozhodčí ihned ukázal kapitánovi domácích žlutou kartu a Murphy šel kopat penaltu. S přehledem ji proměnil a dostal Motherwell už do dvoubrankového vedení. V 61. minutě se do další šance dostal Ross McCormack, McNeil ovšem stačil míč vyrazit mimo bránu. Zbytek utkání ovládl tým Marka McGheeho, poctivě bránil a soupeře už do šance nepustil. Motherwell zvítězil v Hibernianu 2:0.

Autor: Vít Sedlák / BBC.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufám, že Hiberrnian min. neprohrají. Tip 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele