základní část, 27. kolo
23.02.2008 16:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Hibernian Edinburgh - Inverness Caledonian Thistle 2:0

Zápas mezi Hibernian a Invernessem nakonec dopadl lépe pro domácí, kteří si díky výhře 2:0 zajistili tři body. Oba góly padly velmi rychle a Inverness už na ně nedokázal odpovědět. Již ve třetí minutě rozvlnil sít hostí Nish, o dvě minuty později přidal druhý a poslední gól zápasu Fletcher.

První šanci přitom měli hosté, Bayneova střela ovšem nezamířila do brány Ma-Kalambaye. O pár sekund později padl rychlý gól na druhé straně. Zemmama krásně našel volného Nishe, který si už se zakončením poradil a prostřelil bezmocného Frasera. Hosté se ještě z inkasovaného gólu nestačili probrat a už se v jejich síti třepotal druhý balón. Beuzelin, Zemmama a Nish se zapojili do pěkné kombinace, na jejímž konci byla přihrávka Fletcherovi a druhý gól pro Hibernian. O pár minut později zkusil dalekonosnou střelou snížit náskok Hibernianu Russel Duncan, Ma-Kalambay ale míč za svá záda nepustil. Potom ovšem hře dál vládli domácí, Shiels po Rankinově rohu mířil jen do postraní sítě. Po dlouhé době se k míči dostali i hosté a výsledkem toho byla nepříjemná střela Cowieho, Ma-Kalambay si znovu s míčem poradil. Na druhé straně šel sám na bránu Shiels, Fraser ale třetímu gólu ve své síti zabránil skvělým zákrokem.

Druhé půle začala a Inverness ihned dostal šanci skórovat z přímého kopu, Niculae by ovšem musel mířit přesněji. Špatné hřiště dělalo problémy hráčům i brankářům, Ma-Kalambay měl co dělat, aby lapil nebezpečnou přízemní střelu Niculaeho. Hibs nasadili do hry i Filipeho Moraise, který měl hned po svém příchodu velkou šanci ke zvýšení vedení, McGuire ale míč zblokoval. V 72. minutě předvedl Ma-Kalambay po Niculaeho střele krásný zákrok, kterým si vysloužil potlesk diváků. Kouč Hibs Paatelainen se snažil ubránit výhru, na hřiště poslal místo Shielse Murraye a tah se mu povedl. Domácí už zápas ubránili do vítězného konce.

Autor: Vít Sedlák / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele