základní část, 12. kolo
04.11.2007 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Hibernian FC - Heart of Midlothian 1:1

Z prestižního Edinburghského derby nevzešel žádný vítěz. Hibernian remizoval s Hearts 1:1. Nejdřív si v 18. minutě vstřelil vlastní gól obránce hostí Christophe Berra a hned po změně stran srovnal Christian Nade.

Hibs začali dobře a Steven Fletcher, který se vrátil po zranění, zkoušel štěstí hned na začátku zápasu, ale jeho střela šla vedle. Hearts měli v 15. minutě ještě větší příležitost skórovat. Po skvělé práci Robbieho Neilsona mohl hosty poslat do vedení Andy Driver, jeho hlavička šla však nad. Driver pak připravil nadějnou pozici pro Andriuse Velicku, který svou střelu poslal pouze do boční sítě. Tato šance hostujícího týmu opět ukázala, jak jsou Hibs v zadních řadách zranitelní.

Domácí se ujali vedení v 18. minutě. Filipe Morais poslal balón z rohového kopu před branku Anthonyho Bassa, v malém vápně vznikl velký zmatek a nakonec si míč srazil do vlastní brány Christophe Berra. Před přestávkou ještě zkoušel vyrovnat z přímého kopu Driver, jeho pokus však bez problému lapil domácí brankář Yves Makalamby.

Hned po přestávce mohl zdvojnásobit vedení Hibernianu útočník Steven Fletcher. Který střílel po přihrávce Guillaumeho Beuzelina. Brankář Basso byl však pozorný a Fletcherovu "pumelici" zneškodnil. Místo toho se Hearts dočkali vyrovnání. Po nádherném centru od Andyho Drivera se z těsné blízkosti trefil Christian Nade.

Oba týmy měly mnoho šanci, zvlášť v závěrečné části utkání a chtěly získat všechny tři body, ale remíza je více než spravedlivým výsledkem. Hibernian v tabulce předskočil Dundee a je třetí, Hearts stále zůstávají daleko za očekáváním, když jim patří až osmá pozice.

Autor: Petr Páral / football.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele