základní část, 29. kolo
01.03.2008 13:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Hibernian FC - Celtic FC 0:2

Celtic vybojoval na Easter Road cenné tři body. Rozjetý Hibernian zdolal 2:0. O branky se postarali Lee Naylor a Georgios Samaras.

The Bhoys přerušili domácím pětizápasovou neporazitelnost a sami vyhráli už poosmé v řadě.

V první příležitosti se objevil po skvělém pasu Stevena Fletchera domácí John Rankin. Artur Boruc však skvěle vyběhl a Rankinův pokus vyrazil. Po osmi minutách dokázal domácí útočník Colin Nish propasírovat míč za záda hostujícího gólmana, ovšem v době centru, který adresoval Rankin, stál Nish v ofsajdu. Branka tak nebyla uznána. Hrozba poté přišla i ze strany hostů. Shunsuke Nakamura nacentroval míč na hlavu Jana Vennegoor of Hesselinka, ten mířil do boční sítě. Těsně před odchodem do kabin mohl Hibernian strhnout vedení na svou stranu, ale po rohovém kopu Briana Kerra pálil Martin Canning těsně vedle.

Celtic si chtěl samozřejmě z Edinburghu odvést všechny body a tak v druhé půli zvýšil tempo a jeho hra začala nabírat na obrátkách. Po zablokované střele Scotta Browna se k zakončení dostal Aiden McGeady. Irský záložník přestřelil. Brankou neskončila ani střela Browna, kterou lapil domácí brankář Andrew McNeil. Kýžený gól přišel v 64. minutě. Levý obránce Lee Naylor předvedl parádní individuální akci, když se "proměnil" v útočníka a skvělou střelou z patnácti metrů překonal McNeila. Čtvrt hodiny před koncem pojistil vedení Celticu střídající Georgios Samaras, jenž zužitkoval centr McGeadyho a rozvlnil sít domácí brány.

Autor: Petr Páral / football.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip - 0

Reagovat
smazaný uživatel

Hibernian jsou připraveni zbrzdit stíhací jízdu Celticu za vedoucí pozicí v tabulce. Uvidíme, jestli se jim to povede, každopádně favoritem utkání je jednoznačně Celtic. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic je v tlaku, musel a vyšlo to.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele