o udržení, 34. kolo
19.04.2008 16:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Heart of Midlothian - St. Mirren FC 3:2

Díky krásnému gólu Laryea Kingstona si domácí Hearts připsali na svoje konto tři body za výhru 3:2 nad St. Mirren. Do vedení šli přitom jako první hosté střelou McCaye, Jonsson ale stačil vyrovnat a do vedení dostal ještě v první půli Hearts Gary Glen. Ve druhé půli se trefil za hosty Mason, Kingston ale rozhodl o vítězi.

Hearts vstoupili do utkání lépe, Glen byl ve svém prvním zápase hodně zapojován do hry. Už ve druhé minutě pálil Glen na bránu hostí, Potter míč srazil na roh. Na druhé straně vyslal dalekonosnou střelu Dorman a Banks musel míč vyrážet. Až ve 20. minutě byla k vidění větší příležitost k ohrožení brány a rovnou skončila gólem. McCayovu ránu Banks nechytil a St. Mirren se ujal vedení. Během sedmi minut bylo ale vyrovnáno. Jonsson se pokusil vystřelit, Haining se dostal do dráhy míče a Howard byl krátký, 1:1. Ve 42. minutě přišlo vedení Hearts. Jonsson našel Mikoliunase, Litevec přihrál Glenovi, kterého první střelu ještě stačil Howard vyrazit, na dorážku už ale nedosáhl, 2:1.

St. Mirren měl příležitost k vyrovnání, McCay ale tentokrát střílel neškodně. Hra byla na chvíli přerušena, když byl ošetřován se zraněním hlavy Nade. Ačkoli se zranění nejevilo příliš vážně, byl Francouz nahrazen Makelou. Finský hráč byl v 65. minutě blízko gólu, Haining ale stačil míč odkopnout do bezpečí. Hearts hráli bez chyb a Banks si dalekonosné rány jako třeba z kopačky Dormana hlídal. Až v 78. minutě přišlo vyrovnání, Mason dostal míč a přesnou střelou do pravého horního rohu nedal Banksovi šanci. V 81. minutě se ukázal Kingston. Domácí zahrávali po faulu na Mikoliunase volný kop, který parádně trefil právě Kingston a zajistil Hearts výhru 3:2.

Autor: Vít Sedlák / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Přeju to St. Mirren, ale v Edinburghu to pro ně nebude žádný med. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec to Hearts přetlačili na svoji stranu. Škoda.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele