základní část, 23. kolo
19.01.2008 13:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Heart of Midlothian - Hibernian Edinburgh 1:0

Hearts se po dlouhé době podařilo zvítězit a odnesl to Hibernian. Hearts si vítězství a tři body zajistili ve 20. minutě po trefě Velického a také díky bezchybnému brankáři Banksovi.

Domácí nastoupili už bez Michala Pospíšila, který odešel do Belgie, hosté ale na tom nebyli o nic lépe, do Birminghamu totiž zamířil David Murphy. První šanci měli hosté, nízkou střelu Benjellouna Banks vyrazil. Na druhé straně zkoušel dostat Hearts do vedení Stewart, nezamířil ale přesně a míč letěl mimo bránu. Skvělý zákrok vytáhl Ma-Kalambay po střele Cesnauskise. Hearts byli za své úsilí odměněni ve 20. minutě zápasu. Driver zahrával roh, před bránou našel Berru a po jeho přiťuknutí se do brány trefil Velicka. Ma-Kalambay míč lehce pustil a ukázal tak, že rozhodně není v poslední době ve formě. O chvíli později požadoval Velicka trest pro Hogga, který se dopustil faulu, rozhodčí ale ukázal žlutou pro domácí hráče za přílišné diskutování. Hibs měli velkou šanci k vyrovnání, Morais skvěle odcentroval, Benjelloun ale na míč nedosáhl.

O přestávce se rozhodli střídat jen hosté. Benjellouna nahradil na hřišti Fletcher. Ke gólu ale ani tato změna nevedla. Naopak na druhé straně tvrdě střílel Driver a míč letěl těsně vedle. V druhém poločase nebylo k vidění příliš moc zajímavých momentů. Největší šance druhé půle přišla až těsně před koncem utkání. Hráč Hibs, John Rankin, doručil míč Hoggovi, ale do jeho střely se dostal obránce Hearts Karpidis a Banks musel předvést nádherný zákrok, kterým také ubránil pro svůj tým tři body.

Autor: Vít Sedlák / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Edinburghské derby bude asi víc bojovné a méně fotbalové. Oba týmy neplní předsezónní přepoklady a fans budou chtět v derby jedině výhru svého týmu, aby si spravili náladu. Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Hearts se pochlapili ! Ale už jim to v letošním ročníku moc nepomůže.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele