základní část, 24. kolo
27.01.2008 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Falkirk FC - Celtic FC 0:1

Celtic dovedl do vítězného konce napínavý duel na Falkirk stadionu. Zeleno-bílí domácí tým porazili 1:0. Jediný gól vsítil Scott McDonald.

Falkirk se do zápasu vrhnul s velkou chutí a hned v úvodu párkrát zahrozil. Nejprve se hráči domácího týmu pokoušeli ohrozit brankáře Celticu Boruce z dvou přímých kopů. Polský reprezentant si však s oběma pokusy snadno poradil. Poté z dálky pálil Arnau Riera, jeho rána však mířila přímo na gólmana hostí. Neujala se ani střela Grahama Barretta, kterou zablokoval na roh Lee Naylor. Po přihrávce Pedra Moutinha nebyl v koncovce úspěšný ani Kevin McBride, jehož střela mířila vysoko nad. Poté, co Celtic špatně zahrál ofsajd systém, se v šanci po dobré práci Deana Holdena ocitl Barrett. Snahu domácího útočníka vstřelit branku opět zkazil skvěle chytající Boruc. Navzdory mnoha vypracovaných šancí domácích se nakonec do vedení dostal Celtic. V nastaveném čase první půle nacentroval Shunsuke Nakamura do vápna na Scotta McDonalda a australský kanonýr hlavičkou poslal míč za brankáře Falkirku Roberta Olejnika.

Tento gól byl pro domácí velká rána, zvlášť když v první pětačtyřicetiminutovce měli převahu právě oni. Do druhé půle se vrhli svěřenci Johna Hughese s jasným cílem – vyrovnat. Svůj úkol mohli hráči Falkirku splnit hned v úvodu druhého dějství, ale střely Riery a Barretta šli vedle. I po přestávce měli domácí míč většinou na svých kopačkách, ovšem hostující obrana byla neomylná a šance Falkirku pohotově likvidovala.

Celtic ziskem tří bodů drží krok s Rangers, na které stále ztrácí čtyři body.

Autor: Petr Páral / football.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pokud Celtic nechtějí, aby jim rivalové z Ibrox Parku moc odkočili, musí ve Falkirku zabrat. Tip 0:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic vtéto sezoně nemá na titul.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale má.

Reagovat
smazaný uživatel

ti diváci jsou vtip?

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by měl být ??? Kapacita stadiónku ve Falkirku je malá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele