základní část, 22. kolo
05.01.2008 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Falkirk FC - Aberdeen FC 0:0

Falkirk uhrál na svém stadionu bezbrankovou remízu s Aberdeenem a přerušil tak svou sérii čtyř vítězných utkáních v řadě.

Jako první se do brankové příležitosti dostal v páté minutě hostující tým. Domácí hráč Higdon odhlavičkoval míč, který mířil do pokutového území pouze na hranici šestnáctky, ale následnou ránu Leeho Maira lapil domácí brankář Robert Olejnik. Falkirk jinak v úvodu první půle dominoval, ale marně hledal cestu skrz hostující obranu. Carl Finnigan vypíchl míč Mairovi a stříleným centrem ohrozil hostující bránu. Poté Higdon nastřelil pouze boční síť Langfieldovi svatyně. Mimo tyče pálil i Arnau Riera. Falkirk zvyšoval tlak, obránce Jack Ross se vydal do útoku, jeho ránu však pěkným zákrokem brankář Langfield zlikvidoval. A když ve čtyřicáté minutě konečně domácí propasírovali míč do sítě, rozhodčí však branku kvůli ofsajdu neuznal.

Druhou půli začal Aberdeen mnohem lépe. Bývalý útočník Falkirku Lee Miller se dostal do zakončení, ale jeho střela po centru Clarka mířila mimo. V 53. minutě se snížil počet hráčů na hrací ploše, když domácí záložník Arfield musel po druhé žluté kartě předčasně do sprch. Deset minut před koncem se Falkirk dostal do největší šance v zápase. Obránce Darren Barr si vyměnil přihrávku s Russellem Latapym a vybídl k zakončení Higdona, ale jeho střelu Langfield zázračně vyrazil.

Falkirk i přes ztrátu bodů zůstal v první šestici ligové tabulky. Aberdeen se dostal před Dundee United na čtvrtou příčku.

Autor: Petr Páral / bbb.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bezprostřední sousedi v tabulce. Hostům přeji a měli by odrazit právě Falkirk, aby mohli pomýšlet i na vyšší příčky. Tip 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele