základní část, 31. kolo
22.03.2008 13:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Dundee United - Motherwell FC 2:0

V přímém souboji o příčky zaručující účast v evropských pohárech bylo úspěšnější domácí Dundee United, které na Tannadice Parku zdolalo Motherwell 2:0. Obě branky padly až v poslední čtvrthodině utkání. Nejprve se prosadil Danny Swanson, poté pečetil skóre Mark De Vries.

V první půli nebylo prakticky nic k vidění. Ani jedno z mužstev si nevytvořilo pořádnou příležitost. Za zmínku stojí pouze velká šance domácího týmu, jenž se odehrála ve 38. minutě. Míč se přes Jamese O'Briena a Noela Hunta dostal až ke Christianu Kalvenesovi, ten však přetavit svou šanci v gól nedokázal. I hned poté se také do příležitosti dostali hosté z Motherwellu. Po kombinaci Keitha Lasleyho a Chrise Portera se ke střele dostal Ross McCormack, hostující útočník však mířil ze čtrnácti metrů nad.

Druhé dějství otevřel nádherný volný přímý kop O’Briena, který našel ve vápně hlavu Garryho Kennetha, ten ale pálil vedle brány. Jinak druhá půle se kvalitou hry nijak nelišila od té první. Hráči obou celků se do šancí dostávali pouze sporadicky. V 59. minutě vybídl McCormack k zakončení Michaela Kovačeviče, který se svou šancí nenaložil zrovna nejlépe. O šest minut později se do vedení mohli dostat United, ale střela Marka De Vriese v síti neskončila. Brankář hostí Lukasz Zaluska se zaskvěl při pokusu Davida Clarksona a tak skóre zůstalo i po sedmdesáti minutách beze změny.

Za dalších šest minut už však svítila na ukazateli skóre u domácího týmu jednička. Manžer Dundee Craig Levein poslal na hřiště místo Jamese O'Briena Dannyho Swansona, který ihned po svém příhodu na hrací plochu propálil z dvanácti metrů hostujícího gólmana a poslal United do vedení. V samém závěru zápasu ještě pojistil vítězství Dundee De Vries, jenž zužitkoval přihrávku Flooda a rozvlnil síť soupeřovy brány. Svěřenci Craiga Leveina se vyhoupli na třetí příčku, sesadili z ní Hibernian, jenž prohrál na hřišti Rangers..

Autor: Petr Páral / football.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Přeji Dundee Utd. plný bodový zisk !!! Tip 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Dundee Utd. !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele