základní část, 21. kolo
02.01.2008 16:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Dundee United - Hearts of Midlothian 4:1

Hearts na hřišti Dundee United znovu ukázali, že jsou z formy, tři červené karty hovoří za vše. Dundee vedlo od 23. minuty gólem Robsona, Hearts ještě stačili ve 37. minutě vyrovnat, ale to bylo z jejich strany vše. Tři góly ve druhé půli rozhodly o pohodlném vítězství domácích v poměru 4:1.

Dundee United žádalo o odložení zápasu na jiný termín, jeho požadavek ale byl zamítnut a utkání se hrálo, Dundee nakonec mohlo být s rozhodnutím spokojeno, zápas se mu totiž skvěle vydařil. Hra začala velmi opatrným tempem, ani jeden z týmů se nesnažil příliš otevřít hru. Oba kluby hrály agresivně a hned zpočátku zápasu bylo k vidění několik tvrdých faulů. Ve 23. minutě padl první gól zápasu. Míč od Wilkieho dostal Barry Robson a poslal ho do horního rohu brány. Další problém měli Hearts o chvíli později. Po jedné parádičce špatně došlápl Driver a musel být střídán. Do hry místo něj naskočil Deividas Cesnauskis, který se v sestavě ukázal po velmi dlouhé době zapříčiněné zraněním. Hearts se zvedli a ve 37. minutě vstřelili vyrovnávací gól. Na roh Stewarta si naskočil Berra a poslal míč do sítě. Velkou šanci ke skórování měl ještě Robson, nedokázal se ale trefit do brány.

Po přestávce moc pěkný fotbal diváci znovu neviděli, v 70. minutě byl za strkání do protihráče vyloučen Zaliukas a Hearts tak hráli v deseti. Navíc se faul odehrál v pokutovém území a Dundee tak kopalo penaltu. K míči se postavil Robson a přesnou střelou zajistil svému týmu vedení 2:1. Hra dále nebyla nikterak záživná, několik střel z dálky si brankáři pohlídali. Další gól padl až v 84. minutě. Robson zahrával volný kop, míč se dostal k Huntovi, který prostřelil brankáře Bankse a zvýšil tak vedení na 3:1. Hearts se s inkasovaným gólem nedokázali vyrovnat a v zápalu emocí srazil ve svém pokutovém území Wallace Robsona. Lee Wallace tak následoval Zaliukase do tunelu. Robson se postavil k pokutovému kopu a poslal Bankse na opačnou stranu. Dundee tak vedlo již 4:1. V poslední minutě ještě dostal za hádku druhou žlutou kartu Stewart a ukázal, že Hearts skutečně nejsou ve své kůži. Dundee United si tak zajistilo tři body, za výhru 4:1.

Autor: Vít Sedlák / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dundee Utd. by měli přehrát tápající Hearts. Ostatně Ti už mají sezónu zpackanou dost. Tip 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně to Dundee Utd. nandali Hearts. Litevský majitel chce v Hearts kecat opravdu do všeho a takhle to dopadá. Ze sympatického týmu, který hrál zaslouženě o poháry je nevyzpytatelný, rozhozený a čím dál méně sympatický klub.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele