základní část, 19. kolo
26.12.2007 17:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Dundee United - Celtic FC 0:2

Celtic ukázal, že hrát dobrý fotbal stále umí a z Tannadice Parku si odvezl cenné tři body za vítězství 2:0. Střelecky se prosadili Jan Venegoor of Hesselink a Stephen McManus.

První příležitost měli na svých kopačkách domácí. Jordan Robertson se zhruba z 20 metrů opřel do míče, jeho pokus šel ale vysoko nad. V 15. minutě se Noel Hunt po centru Jordana Robertsona dostal k hlavičce, kterou však brankář Celticu Mark Brown kryl. Za dalších sedm minut vystřelil Jarošík z hranice velkého vápna po příklepu Venegoor of Hesselinka, ale mířil těsně nad. Ve 38. minutě kapitán domácích Robson zřejmě nevěděl co s míčem, když ze 30 metrů vyslal pozdrav na Marka Browna. Jeho skvělou ránu zastavilo břevno. Pět minut před přestávkou po rohu Hartleyho hlavičkoval Venegoor of Hesselink. Brankář domácích Grzegorz Szamotulski vyrazil jeho pokus na břevno.

Hned v úvodu druhé půle McDonald po narážečce s Brownem mířil těsně vedle pravé tyče. V 66. minutě McGeady vystrašil střelou ze třiceti metrů domácího gólmana. O dvě minuty později se fanoušci glasgowského týmu konečně dočkali branky. Paul Hartley zahrával rohový kop a hlavička Venegoora of Hesselinka se od tyče odrazila za záda bezmocného brankáře Szamotulskiho. Šestnáct minut před koncem Celtic pojistil své vítězství. Hartleyho přímý volný kop našel Donatiho, který prodloužil na zadní tyč, kde balon dopravil do brány břichem kapitán McManus.

Autor: Petr Páral

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dundee Utd. jsou v nezáviděnihodné situaci. Celtic už 2x zaváhal a na to nejsou vůbec zvyxklý. V Dundee to budou chtět napravit. Bude to šlágr kola ! Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

ježiš takový dvě ušmudlaný branky... a obě po standardkách...

jo ještě vyzkoušim nový smileíky hustýýý

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele