o titul, 38. kolo
22.05.2008 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Dundee United - Celtic FC 0:1

Mistrovská trofej míří na Celtic Park, jelikož svěřenci Gordona Stratchana dokázali v posledním ligovém kole porazit Dundee United na jeho hřišti 1:0. Vítěznou branku zápasu zařídil Jan Venegoor of Hesselink.

Toto utkání se odehrávalo souběžně s dalšími dvěma zápasy. Fanoušci Celticu upírali zrak také na Pittodrie Stadium, kam přijeli rivalové z Rangers, ti však zápas nezvládli a ještě tak pročistili Celticu cestu k titulu.

Zápas začal ze strany favorita velmi vlažně a do první vážnější příležitosti se v šesté minutě dostal domácí Noel Hunt, jenž se po dlouhém výkopu brankáře Zalusky dostal za obranu hostí a svůj pokus namířil přímo do náruče Artura Borce. Poté se hostující tým probral a ve třinácté minutě vybojoval Venegoor of Hesselink na středu hřiště balon pro Nakamuru, který našel ve vápně McGeadyho. Irský záložník střelou z voleje trefil pouze rukavici Zalusky. Za další dvě minuty si Shunsuke Nakamura pohrál se dvěma domácími hráči a nacentroval míč přímo na hlavu Barryho Robsona, tomu však radost z gólu zkazil opět domácí gólman. Po půl hodině hry se o slovo přihlásili opět United. Po chybě Naylora se zmocnil míče Flood a našel volného Swansona, domácí útočník ale z první pálil vedle.

V úvodu druhé půle využil zaváhání domácí defenzívy Venegoor of Hesselink a prozkoušel pozornost Zalusky, ten byl však ve střehu a jeho ránu v klidu zneškodnil. O tři minuty později si chtěl Nakamura v pokutovém území domácích vymodlit penaltu, rozhodčí byl však opačného názoru a udělil japonskému záložníkovi žlutou kartu za simulování. Potom zahrozilo Dundee, když si Mark De Vries položil ve vápně Naylora a pálil vedle, následně zaměstnal Boruce povedenou dalekonosnou střelou Swanson. Vítězný gól utkání padl v 72. minutě, po rohovém kopu Barryho Robsona se do vzduchu zavěsil Jan Venegoor of Hesselink a "zabijáckou" hlavičkou rozvlnil síť. A když v nastaveném čase lapil gólman Zaluska pokus střídajícího Scotta Browna, skončilo utkání těsným vítězstvím zelenobílých.

Celtic potřetí za sebou získal titul skotské Premier League a i když to v průběhu sezony z mužstvem Gordona Stratchana vypadalo všelijak, nakonec se z prvenství radují v Parkheadu.

Autor: Petr Páral

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dundee Utd. už prakticky o nic nehraje, Celticu to nepustí, ale Celtic má motivaci jako hrom, jde mu o titul a má samozřejmě kvalitnější kádr, takže všechno hovoří pro ně. Tip 1:3.

Reagovat
smazaný uživatel

hustej finish

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele