základní část, 23. kolo
19.01.2008 16:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Dundee United - Aberdeen FC 3:0

Dundee United si na svém hřišti, v rámci 23. kola, snadno poradilo s Aberdeenem 3:0. Největší podíl na vítězství měl kapitán domácích Barry Robson, který zařídil dvě branky.

Od začátku střetnutí hráli United aktivní a přímočarý fotbal. Do první příležitosti se dostal domácí hráč Willo Flood, jehož střela však hostujícího brankáře neohrozila. Do další šance se po přihrávce Robsona dostal Mark Kerr. Domácímu záložníkovi se ale střela nepovedla. Největší šance Aberdeenu přišla ve 28. minutě. Ránu Barryho Nicholson ovšem zablokoval obránce domácích Sean Dillon. Branky se fanoušci na Tannadice Parku dočkali pět minut po přestávce. Po velké hrubce hostujícího gólmana Jamieho Langfielda se z dvaceti metrů prosadil Noel Hunt.

Vedení United mohlo trvat pouhých pět minut, jelikož v velkém vápně stáhl Kenneth k zemi Steva Lovella a rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu. Jinak spolehlivý Nicholson však při zahrávání penalty selhal a poslal míč nad horní tyč. Druhý gól domácích přišel v sedmasedmdesáté minutě. Po kombinaci Dillona a Hunta se k míči nachomýtl kapitán Robson, jenž poslal míč do rohu Langfieldovy brány.

A šest minut před koncem pečetil stav utkání opět vůdce United Barry Robson. Tentokrát překonal hostujícího gólmana střelou z přímého kopu.

Tímto vítězstvím se Dundee v tabulce posunulo před svého dnešního soupeře i před Motherwell, který má však ještě dva zápasy k dobru.

Autor: Petr Páral / football.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V podstatě souboj o pohárové pozice. Tip 1:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele