základní část, 16. kolo
08.12.2007 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Celtic FC - St. Mirren FC 1:1

Velké překvapení se dnes zrodilo v Glasgow na Celtic Parku. Celtic uhrál se St. Mirrenem pouze remízu 1:1. Do vedení se nečekaně dostali hosté, když se v 74. minutě prosadil Stephen McGinn. O jedenáct minut později zachránil domácí od potupné prohry Derek Riordan.

Jako první se do šance dostal Celtic. Střelu Paula Hartleyho ale brankář hostí Chris Smith kryl. Následná dorážka Aidena McGeadyho byla vyražena na roh. Pak Smith schoval do svých rukavic i centr Garyho Caldwella. Celtic jen stěží nacházel cestu k zakončení. Poté se však do ojedinělého protiútoku dostal hostující hráč Mark Corcoran. Jeho střelu ale zblokoval Steven Presley. Těsně před odchodem do kabin vybojoval Celtic přímý kop a McGeady střelou, která přeletěla zeď, trefil pouze boční síť.

Do druhé půle vykročil Celtic velmi aktivně a byl blízko vstřelení branky, když po Hartleyho přímém kopu hlavičkoval do tyče Jiří Jarošík. Brankář Smith byl v tu chvíli naprosto bezmocný. Pak se do brankové příležitosti dostali výjimečně hosté. Mark Corcoran však na domácího gólmana Marka Browna nevyzrál. Šokující moment přišel v 74. minutě. Střelu Billyho Mehmeta brankář Brown vyrazil přímo na kopačky McGinna a ten už měl před sebou pouze prázdnou branku a překvapivě poslal do vedení hosty ze St. Mirrenu.

Pět minut před koncem zařídili náhradníci Celticu alespoň bod pro tento skotský velkoklub. Evander Sno nacentroval na Riordana a ten poslal míč do sítě.

Celtic si touto remízou, která byla už jeho druhá v řadě, zkomplikoval cestu za obhajobou titulu. Protože jestli zítra porazí Glasgow Rangers Gretnu, posunou se na první příčku právě oni.

Autor: Petr Páral / football.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bude to jen o skóre. Tip 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Pane jo ! Celtic pěkně namazali konkurentům z Rangers a St. Mirrenští můžou být na sebe pyšní !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele