základní část, 33. kolo
05.04.2008 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Celtic FC - Motherwell FC 0:1

Velké překvapení se zrodilo v Glasgow, kde domácí Celtic podlehl Motherwellu 0:1. Jednou branku zápasu obstaral po půl hodiny hry Simon Lappin.

Domácí tým nechtěl ponechat nic náhodě a hned od prvních minut se tlačil před bránu soupeře. V páté minutě vybídl Shunsuke Nakamura na hranici vápna k zakončení Scotta Browna, ten ale pálil mimo. Japonský záložník byl strůjcem další brankové příležitosti, když poslal přihrávku na Aidena McGeadyho, tomu ale rána vůbec nesedla. Ve 31. minutě centroval McGeady balon na hlavu Venegoor of Hesselinka, holandský reprezentant se však ke koncovce nedostal, jelikož hostující brankář Smith letící míč ukryl do svých rukavic. O dvě minuty později přišel pro domácí velký šok, když hostující hráč Simon Lappin potrestal nevyužité šance Celticu. Po rychlém protiútoku Motherwellu vyrazil Artur Boruc střelu Fitzpatricka přímo před nohy Lappina, jenž nedal polskému gólmanovi žádnou šanci a poslal The Well nečekaně do vedení. Těsně před přestávkou nepropálili brankáře Smithe Scott McDonald ani Venegoor of Hesselink.

Pět minut po zahájení druhého dějství musel předčasně do sprch Bob Malcolm, který ošklivě fauloval Massima Donatiho. Po hodině hry si Celtic vytvořil velký tlak, z čehož resultoval centr Nakamury a následný střelecký pokus McGeadyho, který však na úspěch neměl nárok. Osm minut před koncem ještě vypálil nad bránu střídající Barry Robson. I přes šance, které si domácí tým vytvořil, odešli svěřenci Gordona Strachana ze zápasu poraženi.

Po této prohře je obhajoba titulu pro Celtic velmi nepravděpodobná. Když Rangers v neděli vyhrají, zvýší svůj náskok už na devět bodů.

Autor: Petr Páral / celticfc.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Celtic prohrál derby a tak se musí fanouškům rehabilitovat. V tomto zápase to odnese Motherwell. Tip 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

To je šok ! Celtic si opět utrhli pěknou ostudu. A titul je už dávno v čudu !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele