základní část, 23. kolo
19.01.2008 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Celtic FC - Kilmarnock FC 1:0

Celtic minimálně do neděle stáhl náskok Rangers na jeden bod. Na domácí půdě přehrál Kilmarnock těsně 1:0. K vítězství zeleno-bílých výrazně pomohl vlastním gólem Martyn Corrigan. V základní sestavě domácích se po dlouhé době objevil i japonský záložník Shunsuke Nakamura.

Domácí byli v průběhu střetnutí jasně lepším týmem, ale brankář Kilmarnocku Alan Combe likvidoval jeden pokus Celtiku za druhým. Poprvé The Bhoys zahrozili, když se po centru nové posily ze Sevilly Andrease Hinkela dostal k zakončení Jan Venegoor of Hesselink. Střelu nizozemského kanonýra však zablokoval Corrigan. Poté Scott McDonald prošel přes dva bránící hráče hostů, ale následnou střelu zlikvidoval vynikajícím zákrokem brankář Combe.

V 18. minutě utržil Venegoor of Hesselink tržnou ránu a byl vystřídán Derekem Riordanem. Následně Combe opět zlikvidoval několik pokusů McDonalda. Hosté tak přežili první půli zejména díky skvělým zákrokům svého brankáře, který lapil i vydařenou střelu Shunsuke Nakamury. Celtic se dočkal kýženého gólu až v 64. minutě. McDonald přiťukl na velkém vápně Scottu Brownovi, jehož střelu si na malém vápně ve snaze odehrát míč do bezpečí před dotírajícím Killenem srazil do vlastní sítě Martyn Corrigan,

Těsně před koncem se ještě do brankové příležitosti dostal hostující Paul Di Giacomo, ale jeho pokus brankou neskončil. Celtic musí doufat, že zítra Rangers na hřišti Invernessu ztratí, aby mohl v dalších zápasech Skotské Premier League atakovat první příčku.

Autor: Petr Páral / football.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Celtic to tradičně zvládne. Tip 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to koukám. Celtic se vůbec nepředvedl, jen hubený výsledek 1:0 a navíc vlastním gólem ??? No mají co napravovat, jelikož jim rivalové z Rangers pěkně utíkají !!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele