základní část, 28. kolo
27.02.2008 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Celtic FC - Inverness Caledonian Thistle 2:1

Celtic prodloužil svou šňůru vítězství o další zápas. Na svém hřišti porazil těsným výsledkem 2:1 Inverness. O góly domácích se postarali Scott McDonald a Georgios Samaras. Za hosty skóroval Marius Constantin Niculae.

První šance zápasu přišla hned ve druhé minutě. Andreas Hinkel se po spolupráci se Shunsuke Nakamurou dostal ke střele, která však byla zablokována. Ve 21. minutě se domácí dostali do brankové příležitosti podruhé. Po kombinaci Aidena McGeadyho a Nakamury se v zakončení na velkém vápně ocitl Georgios Samaras. Jeho pokus však zneškodnil fantastickým zákrokem brankáře Fraser. Inverness si po většinu hrací doby nedokázal vytvořit slibnou palebnou pozici, jelikož Celtic na hřišti dominoval, ale byl to právě hráč hostí Dougie Imrie, který byl blízko úvodní brance zápasu. Ale jeho slabá střela nenadělala brankáři Arturu Borucovi žádný problém. V nastaveném čase, v době, kdy už všichni hráči byli myšlenkami v kabině, zaúřadoval nejlepší střelec skotské Premier League Scott McDonald. Po přímém kopu Nakamury se Australan dostal do koncovky, se kterou si hravě poradil a poslal Celtic do šaten s jednogólovým vedením.

Po přestávce The Bhoys opět na hrací ploše dominovali, důkazem toho byla šance, do které se dostal Samaras, jeho hlavička však mířila vedle. Po hodině hry se řecký útočník nakonec gólu dočkal. Po centru McGeadyho překonal Frasera a Celtic vedl 2:0.

O deset minut později se prosadili i hosté, čímž pečetili výsledek na konečných 2:1 pro zelenobílé. Špatnou přihrávku Scotta Browna zachytil Marius Niculae, jenž ve vápně vyzrál na Boruce a zaznamenal tak pro Caley čestný úspěch.

I přes vítězství Celtic čtyřbodovou ztrátu na Rangers nestáhl, jelikož vedoucí tým tabulky také vyhrál. Inverness se propadl na devátou příčku.

Autor: Petr Páral / football.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Celtic stále dohání ztrátu a i bez této motivace by vstupoval do zápase s CT Inverness jako velký favorit. Tip 3:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele