základní část, 18. kolo
22.12.2007 16:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Celtic FC - Hibernian Edinburgh 1:1

Výsledková krize Celticu pokračuje i po zápase s Hibernian. Domácí uhráli s edinburghským klubem pouze remízu 1:1. Hibernian do vedení dostal přesnou trefou Murphy a dvanáct minut před koncem vyrovnal Jiří Jarošík.

První příležitost byla k vidění před bránou Hibernian. McGeady unikl po levé straně dvěma obráncům a odcentroval do vápna na Venegoora of Hesselinka, který však hlavou mířil nad. Poté Scott Brown zhruba z 25 metrů prozkoušel brankáře Hibs Ma-Kalambaye, ten byl ovšem pozorný a střelu vyrazil na roh. Po dvaceti minutách hry přišel pro fanoušky Celticu velký šok. Benjelloun přiťukl na vápno Murphymu, který trefil přesně horní konstrukci brány, od které se míč odrazil za záda brankáře Marka Browna.

Ve 29. minutě vystihl Hartleyho přihrávku Zemmama, jenž v pokutovém území přihrál doprava na volného Benjellouna. Marocký útočník místo střely volil kličku, ale jeho úmysl vystihl McManus a nebezpečí zažehnal. Pět minut před odchodem do kabin byl těsně před velkým vápnem hostů faulován McDonald. Aiden McGeady však z přímého kopu mířil těsně nad.

Hned v úvodu druhé půle pálil z hranice malého vápna z otočky Brown. Jeho pokus šel bohužel těsně vedle. V 78. minutě se Celtic přece jenom dočkal vyrovnávací branky. Po rohu Browna se k odraženému míči dostal český reprezentant Jiří Jarošík, který vystřídal Donatiho, a placírkou poslal míč do brány.

V posledních deseti minutách měl Celtic neuvěřitelný nápor, ale skórovat se mu už nepodařilo. Brankou neskončil ani pokus McDonalda, jenž se obtočil kolem obránce a zamířil těsně vedle. Celtic opět ztratil a ještě víc si zkomplikoval cestu za obhajobou titulu, která letos bude nesmírně těžká.

Autor: Petr Páral

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Celtic musí po výpadku v Invernessu uhrát 3 body. Nejen, aby si udobřil fans, ale taky zle dotírá nesmiřitelný rival z Rangers, který má k dobru dohrávky a může právě Celtic vystřídat v čele tabulky. Navíc přijíždí Hibernian, který má sice svoji kvalitu, ale momentálním velkým mínusem je nečekaný odchod trenéra Collinse. Tip 2:0.

Reagovat
frank

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele