základní část, 13. kolo
11.12.2007 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Celtic FC - Falkirk FC 4:0

Celtic Glasgow nenechal nikoho na pochybách a v domácím prostředí jednoznačně přehrál Falkirk 4:0. Největší měrou se o vítězství zasloužil hattrickem irský záložník Aiden McGeady.

Jako první se do šance dostali ve druhé minutě domácí. Aiden McGeady přihrál na levou stranu McDonaldovi, jenž poslal míč na malé vápno Venegoor of Hesselinkovi. Holandský útočník ale na přihrávku nedosáhl. O šest minut později byl ve vápně poslán k zemi McDonald a rozhodčí nařídil pokutový kop. Sám postižený nedal brankáři Falkirku Krulovi žádnou šanci a střelou k levé tyči otevřel skóre.

V 17. minutě se ke slovu dostali také hosté, když Arfield zakončoval po předchozí střele jeho spoluhráče, kterou brankář Brown vyrazil. Gólu však na brankové čáře zabránil Caldwell. O tři minuty později se Falkirk dostal do brankové příležitosti znovu. Po rohu Muthina se ke lavičce dostal hostující hráč. Ale vyrovnání odvrátil na znovu brankové čáře Conroy.

Ve 34. minutě se domácí záložník Hartley dostával do vápna po příklepu McDonalda. Ale cestu mu zkřížili obránci hostí a balon odehráli do bezpečí. Chvilku před přestávkou se skóre měnilo podruhé. McGeady se po spolupráci jeho spoluhráčů Venegoor of Hesselinka a Scotta McDonalda ocitl tváří v tvář gólmanovi. Irský reprezentant namířil míč po zemi k pravé tyči a zvýšil na 2:0. Těsně po přestávce odcentroval balon do vápna Scott Brown a ke hlavičce se dostal Venegoor of Hesselink. Překonaného Krula zastoupil na brankové čáře obránce Kenny Milne a odkopl balon pryč. V 64. minutě byl vyloučen obránce Falkirku Barr a hosté tak museli zápas dohrávat v deseti, což se projevilo hned v následujících dvou minutách. Nejprve se po přiťuknutí McDonalda dostal ke střele z hranice vápna Paul Hartley. Jeho pokus však zastavilo břevno. Pak zatáhl balon z levé strany podél vápna do středu hřiště McGeady a ránou k levé tyči zařídil Celticu už tříbrankové vedení.

A na začátku poslední desetiminutovky se skóre měnilo ještě jednou. McDonald vyslal do samostatného nájezdu na brankáře hostí McGeadyho a nejlepší hráč na hřišti obstřelil Krula a dovršil tak v dnešním zápase svůj čistý hattrick.

Celtic tímto zápasem odčinil svá předchozí dvě zaváhání a udobřil si tak fanoušky. A minimálně do soboty se zelenobílí opět usadí v čele skotské ligy.

Autor: Petr Páral

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*bary72

Nejde jinak než 3:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele