základní část, 30. kolo
12.03.2008 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Celtic FC - Dundee United 0:0

Celticu se o trochu vzdálila obhajoba titulu ve skotské Premier League, jelikož na domácím stadionu uhrál s Dundee United pouze bezbrankovou remízu.

Domácím se nepodařilo vstřelit branku ani přes územní převahu a šance, které si svěřenci Gordona Strachana připravili. Hned v úvodu utkání představovali pro United velké nebezpečí Shunsuke Nakamura a Scott McDonald. Japonský záložník v začátku střetnutí nastřelil po dobré práce Aidena McGeadyho tyč. O minutu později obrana United zablokovala pokus McDonalda. Poté Nakamura vyslal do zakončení Georgia Samarase. Řecký útočník však mířil těsně nad. Branková příležitost se ovšem zrodila i před bránou gólmana Celticu Artura Boruce, ten však ránu Dannyho Graingera vytěsnil na roh. Hostující tým si nějaký trvalý tlak nevytvořil, a tak znovu zahrozili domácí. Scott Brown mířil hlavičkou vedle a gólem neskončila ani rána nejlepšího střelce ligy McDonalda. Ve 38. minutě se zrodila největší šance Dundee. Michael Kovacevic, který se ve středu pole zbavil svého strážce, našel centrem Craiga Conwaye, ten však hlavou přestřelil.

Na začátku druhé půle se Celtic do svého soupeře znovu opřel a vytvořil si několik slibných šancí. Scott Brown prověřil pozornost hostující defenzívy, když se pokusil hlavičkou dostat míč za brankáře United, bohužel pro domácí fanoušky marně. Smůlu měl o několik minut později i Shunsuke Nakamura, když z přímého kopu jen těsně minul horní roh brány. V průběhu druhého dějství předváděl hostující brankář Zaluska excelentní zákroky. Postupně zlikvidoval pokusy Stephena McManuse a Garyho Caldwella.

Gólman Dundee odchytal jeden ze svých nejlepších zápasů této sezony a hlavně díky němu vezou United ze Celtic Parku cenný bod.

Autor: Petr Páral / football.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Docela překvapení. Celtic si oddálil titul, možná definitivně. Dundee Utd. naopak slaví, bod z Celtic Parku se jen tak nevozí a je moc důležitý, aby udrželi třetí příčku.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, to jo, ale nezapomínat, že ještě bude do konce roku třikrát Old Firm a z toho dvakrát na Celtic parku, můžu se zeptat, ty fandíš Celticu? All the Rangers are shite, ale dneska jim přeju, pro skotský fotbal i pro Glasgow a pro McCullocha a Fergusona. Nejsem fanatik ani katolík. You´ll never walk alone.

Reagovat
smazaný uživatel

Skotský fotbal bedlivě sleduji až do 4.ligy. Celtic mi není nesympatický, ale ve Skotsku fandím jinému klubu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele