základní část, 14. kolo
24.11.2007 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Celtic FC - Aberdeen FC 3:0

Celtic Glasgow ve čtrnáctém kole skotské ligy porazil Aberdeen 3:0 a upevnil si tak vedoucí pozici. O góly se postarali Venegoor of Hesselink, McGeady a McDonald.

Skóre se otevíralo už ve 14. minutě. Záložník Celticu Brown přihrál McGeadymu a ten prodloužil na Venegoor of Hesselinka. Jeho střelu zblokoval brankář Langfield na roh. Po rohovém kopu se k hlavičce dostal na malém vápně Jiří Jarošík a před gólmanem míč ještě tečoval hlavou Venegoor of Hesselink a dal gól. Poté Jarošík vyslal asi z třiceti metrů na Lanfielda dalekonosnou střelu, která skončila na břevně. Ve 29. minutě si irský záložník McGeady popotáhl míč z pravé strany na střed hřiště a nekompromisní střelou z vápna k pravé tyči zvýšil náskok domácích na 2:0. Sedm minut po přestávce přihrál Brown do vápna McDonaldovi, ten první střelou brankáře nepřekonal, ale z následné dorážky se už nemýlil.

V 63. minutě se ke slovu dostali také hosté. Aluko z hranice pokutového území přihrál na malé vápno Maguireovi, jenž prostřelil brankáře Browna. Gól však nebyl uznán pro ofsajd.

Poté zahrozili opět domácí. Brown unikl po levé lajně, zatáhl míč až do vápna, kde patičkou posunul zpět na Naylora, ale ten v tváří v tvář proti Langfieldovi v koncovce selhal. Celtic po zbytek utkání kontroloval hru a bez problémů zápas dovedl do vítězného konce.

Autor: Petr Páral

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bude to těsný, ale nakonec Celtic urve 3 body. Tip 2:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele