základní část, 24. kolo
26.01.2008 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Aberdeen FC - Heart of Midlothian 0:1

Velmi vyrovnaný byl souboj mezi domácím Aberdeenem a Hearts. Rozhodl ho nakonec jediný gólový moment. Christian Nade v 55. minutě zajistil svou brankou tři body pro Hearts.

První šanci zápasu měl na kopačce Christian Nade, mířil ale hodně mimo bránu. Na druhé straně přihrál Foster Smithovi a domácí záložník vyzkoušel pozornost Bankse, ten si ovšem míč pohlídal. Aberdeen měl i další velkou příležitost otevřít skóre zápasu, po rohu De Visschera mířil nad bránu Severin. Jednu z největších šancí první půle měl po krásné přihrávce Nadeho Velicka, balón už letěl do brány, na poslední chvíli ho však zastavil McNamara. Aberdeen o chvíli později utrpěl těžký úder, když museli ze hřiště odejít dva zranění hráči, Severin a Derek Young. Na hřiště vyběhli Maguire a Duff. Hearts měli po další spolupráci mezi Nadem a Velickou velkou šanci ke skórování, druhý jmenovaný hlavičkou nepřekonal Langfielda. Chvíli před koncem poločasu měl ještě jednu příležitost Velicka, ale ani tentokrát si na Langfielda nepřišel a gólman Aberdeenu skvělým zákrokem zneškodnil nebezpečnou střelu.

Krátce po začátku druhé půle to byl znovu Velicka, kdo ohrozil bránu domácích, Langfield svůj tým znovu podržel a míč vyrazil. V 55. minutě ale už nestačil na Nadeho. Velkou chybu udělal Duff, který si nepohlídal Nadeho a ten už neměl s úspěšným zakončením akce žádné potíže. Aberdeen ihned po inkasované brance otevřel hru a tlačil se dopředu. Maguire našel před bránou volného Millera, jehož zastavil zdvižený praporek v ruce pomezního rozhodčího. Velicka byl v tomto utkání velmi aktivní a výsledkem toho byla další slušná šance, kdy jen těsně přestřelil bránu. Velkou šanci ke zvýšení vedení měl Ksanavicius, Langfield dobře zakročil a svoji pravačkou míč vykopl. Rozhodčí přidal ještě pět minut nastaveného času, Aberdeen ale už nedokázal vsítit vyrovnávací gól. Hearts si tak připisují důležité tři body, díky kterým se vyhoupli na devátou příčku tabulky. Aberdeen je pátý.

Autor: Vít Sedlák / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufám v 3 body pro Aberdeen !!! Hearts jsou už v moc velké krizi, tak snad zavládne na Pittodrie Stadium radost z vítězství !!! Tip 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

To koukám !

Reagovat
smazaný uživatel

už to zase Aberdeen fláka. Škoda.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele